Nejc Strojnik
4.1.2021

Fitnesi obratujejo, Rok Štaudeker iz Herkul Gyma: Prvi obiskovalec je prišel že petnajst minut pred odprtjem

Fitnesi obratujejo, Rok Štaudeker iz Herkul Gyma: Prvi obiskovalec je prišel že petnajst minut pred odprtjem
Arhiv Herkul Gym
Aktualno

"Važno je, da lahko spet delamo," pravi Rok Štaudeker iz Herkul Gyma na Prevaljah. Na štiristo kvadratnih metrih lahko naenkrat vadi osem ljudi, zanimanje pa je že prvi dan precejšnje. "Termini od štirih popoldne naprej so že skoraj povsem zapolnjeni."

Od danes naprej lahko v fitnesih naenkrat vadi več posameznikov, četudi niso člani istega gospodinjstva. Upoštevati morajo pet metrov medosebne razdalje, vsak pa mora imeti na voljo vsaj 50 kvadratnih metrov prostora. Na odprtje so se učinkovito pripravili tudi v Herkul Gymu na Prevaljah  "Včeraj smo fitnes v celoti dezinficirali, testirali smo vse naprave. Med njimi je velik razmak že od spomladanskega vala. V fitnesu je na voljo okoli 25 razkužil, obiskovalci se ne dotikajo kljuk od vrat, saj jim vrata odpiramo mi. Vsak po vadbi razkuži napravo, med prihodom v fitnes in ob odhodu je obvezna maska, prepovedano je zadrževanje v garderobah, odsvetujemo tudi uporabo tušev, " razlaga Rok Štaudeker. Čeprav so se zaradi dodatnega razkuževanja in ostalih ukrepov stroški podvojili, je vseeno vesel, da so fitnes danes lahko odprli. Zanimanje ljudi, pravi, je veliko. "Telefoni zvonijo, takoj zjutraj smo prodali že prvo karto. Petnajst pred deveto je prišel prvi, kar je petnajst minut pred odprtjem."

Zanimanje vlada predvsem za popoldanske termine, od štirih naprej so obvezne rezervacije, pravi sogovornik, ki bo fitnes zaradi policijske ure zapiral petnajst pred deveto. "Si pa želim, da bi lahko sprejeli več obiskovalcev, da bi za enega namenili 20 kvadratnih metrov. To bi pomenilo, da bi jih hkrati v fitnesu lahko bilo 20. Moram pa povedati, da se vsi, ki pridejo, držijo priporočil in navodil. V fitnesih je že prej bilo tako, da je večina vzdrževala distanco, prav tako sem prepričan, da ljudje, ki imajo kakšne bolezenske znake v fitnes ne bodo šli. Tako kot ne bodo šli smučat. Zagon športnih aktivnosti, vsaj v omejenem obsegu, se mi zato zdi povsem varen," je jasen Štaudeker.

Ljudje so se sicer zaradi zaprtih športnih objektov v tem času več rekreirali na prostem, a da samo s temi aktivnostmi ne gre, je prepričan sogovornik. "Pomembna je tudi fizična moč, fitnes pa ima pri tem zelo veliko vlogo." Veliko bi mu pomenila tudi ukinitev policijske ure, saj bi lahko priljubljeni večerni termini trajali dlje. "Pred korono smo imeli vstope urejene na čip, zdaj to ne gre, zdaj je vedno prisoten eden od nas," še pove Štaudeker, ki odprtje vidi kot prvi korak in se že veseli naslednjih. Tudi možnosti za ponovno uvedbo skupinskih vadb nekje v prihodnosti.