Nejc Strojnik
12.10.2020

Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni

Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni
Občina Ravne na Koroškem Športna dvorana v Kotljah
Aktualno

Na Ravnah so zaradi epidemiološke slike od danes naprej za obdobje najmanj štirinajstih dni za zunanje izvajalce z nekaj izjemami zaprte vse tri šolske telovadnice. Čeprav Direktorat za šport občine poziva, da naj športnih objektov in športnih površin ne zapirajo.

Direktorat za šport, ki deluje na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport, je 6. oktobra slovenskim občinam poslal dopis, v katerem so zapisali, da ocenjujejo, da je za uresničevanje javnega interesa na področju športa nujno, da so javni športni objekti in športne površine odprti oziroma dostopni in da se omogoči izvajanje vseh pojavnih oblik športa, ki jih opredeljuje Zakon o športu. 

"Prosimo vas, da župane občin pozovete, da zagotovijo odprtost in dostopnost javnih športnih objektov in športnih površin v lasti lokalnih skupnosti ter na ta način omogočijo zasledovanje javnega interesa na področju športa," je med drugim zapisano v dopisu, ki so ga sestavili, ker so bili s strani nekaj športnih organizacij obveščeni, da so se določene občine...