Petra Lesjak Tušek
24.2.2021

Delavcem Ravne Presses v stečaju danes vročili odpovedi, sindikat nudi pravno pomoč

Delavcem Ravne Presses v stečaju danes vročili odpovedi, sindikat nudi pravno pomoč
Arhiv Večera Le še dokončanje nujnih poslov za naročnike, sicer pa konec proizvodnje v Ravne Presses
Aktualno

Le še dokončanje nujnih poslov v 15-dnevnem odpovednem roku, ki pa jih bo opravil le del zaposlenih

Delavci podjetja Ravne Presses, ki je od nedavnega v stečaju, so danes prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi, s čimer se tudi začenja 15-dnevni odpovedni rok, so pojasnili v sindikatu, kjer bodo delavcem nudili vso potrebno pravno pomoč in bdeli tudi nad izplačilom odpravnin. Do zaposlenih je sicer podjetje pred stečajem izpolnilo vse obveznosti. Nekaj delavcev se bo v vmesnem času predvidoma še vrnilo v proizvodnjo za dokončanje nujnih odprtih poslov in s tem povečanje stečajne mase, a ta obseg poslov ni prav velik - gre za dokončanje izdelkov v skupni vrednosti okoli 40 tisoč evrov, kot je razvidno tudi iz sklepov Okrožnega sodišča Slovenj Gradec o dokončanju nujnih poslov, ki so objavljeni na Ajpesu. Družba v preteklih dneh teh poslov še ni uspela zaključiti, saj je začasno ostala brez elektrike, ker ni poravnala svojih obveznosti. 

Stečajno upraviteljico Klavdijo Ambrož smo sicer pisno zaprosili še za dodatna pojasnila od teh, ki jih je mogoče razbrati na Ajpesu, tudi glede pričakovanj o možnostih ohranjanja zdravega jedra oziroma poslovanja v stečaju za naprej, a zaenkrat odgovorov nismo prejeli.

V sindikatu sicer kot pozitivno v sicer negativni stečajni zgodbi ob okoli 50 presežnih delavcih iz te družbe ocenjujejo, da je precejšnje povpraševanje po delavcih, zlasti kvalificiranih profilih, zato tudi upajo, da bodo delavci dobili ustrezne nove zaposlitve.