Jasmina Detela
10.9.2021

Cesta namesto hmeljišč

Cesta namesto hmeljišč
Jasmina Detela Protest.
Aktualno

Najboljši župan uničuje najboljšo zemljo, dr. PP pa vodi odbor za antikmetijstvo. Ceste na manj rodovitna tla. SD OPN3 - nož v hrbet kmetov. To je del zapisov s transparentov na traktorjih, ki so sredi tedna stali pred slovenjgraškim mladinsko-kulturnim centrom, kjer so nekateri kmetje pred začetkom občinske seje pripravili protest. Razburjajo jih napovedane spremembe občinskega prostorskega plana, ki da bodo uničile najbolj rodovitno zemljo. Županu Kluglerju so s protestom sporočili, da najboljše zemlje ne dajo za ceste, ki bi jih po njihovem mnenju lahko speljali drugače, konkretno pri južni obvoznici ob robu gozda.
Pri načrtovanih občinskih posegih v prostor gre v prvi fazi prav za južno obvoznico, ki naj bi jo gradili hkrati s tretjo razvojno osjo. Več zemljišč na trasi je hmeljišč, ki so se v zadnjih letih približala strnjenim stanovanjskim naseljem, kar je pri prebivalcih, združenih v civilno iniciativo, sprožilo veliko hude krvi. Spor med občani in nekaterimi kmeti, ki se ukvarjajo s hmeljarstvom, ima že dolgo brado. Vleče se že več let, odkar se hmeljišča širijo v bližino mesta.

Bo cesta razmejila ali razvnela?

Pri občinskih načrtih pa ne gre le za južno obvoznico, ampak še za drugi dve obvoznici, ki ju umeščajo v prostor in kjer bo še dodatno na udaru najbolj kvalitetna ravninska zemlja. In prav tu je dilema kmetov in tudi direktorja Kmetijsko-gozdarskega zavoda Celje Stanka Jamnika​, ki Kluglerju med drugim očita, da je pri predstavljanju načrtovanih posegov podatke prikrojil oziroma predstavil le stališča, ki mu ustrezajo​. Ali res niso mogoče druge trase? Hmeljarji trdijo, da župan javnost zavaja, da druge trase so, on pa, da so le za eno traso južne obvoznice dobili vsa soglasja.
​Pri reševanju problemov se vedno tehtajo škoda in koristi. A argumenti morajo biti tehtni, ne smejo iti komu na roko ali biti proti komu. Do kod se lahko gre za rešitev enega problema, kdo bo kolateralna škoda spora? Dejstvo je, da se v Slovenj Gradcu hmeljišča vedno bolj približujejo mestu, kar sproža mnoge konflikte, rešitve pa ni na vidiku. Nasprotno, spor se z omenjeno traso le še poglablja.
Strasti so se zaradi hmeljišč v preteklosti vnemale tudi v Radljah ob Dravi, kjer so se po gradnji obvoznice, ki je razmejila strnjeno stanovanjsko naselje od hmeljišč, precej umirile. Dolgoročno naj bi se tudi v Slovenj Gradcu mesto širilo do obvoznice. Bo zgodba podobna, jih bo cesta razmejila ali razvnela?