N.S, STA
8.1.2021

Boštjan Paradiž: Sneg bomo peljali v Ljubljano

Boštjan Paradiž: Sneg bomo peljali v Ljubljano
Nejc Strojnik Teptalni stroji kljub obilici snega za zdaj stojijo ...
Aktualno

Upravni odbor Združenja slovenskih žičničarjev je na današnji seji med drugim sklenil od pristojnih zahtevati jasna pojasnila glede povračila škode zaradi ponovnega ustavitve žičniških naprav na smučiščih in vnaprejšnjo obveščenost o prihodnjih tovrstnih ukrepih. Če vlada ne bo pripravljena na dialog, napovedujejo zaostrovanje ukrepov.

Kot je po seji upravnega odbora v Ljubljani povedal podpredsednik Upravnega odbora Združenja slovenskih žičničarjev Boštjan Paradiž, jih je vlada s četrtkovim sklepom o zaprtju smučišč presenetila. Dosedanje ukrepe so kljub vsem težavam razumeli, najnovejšega sklepa pa ne razumejo. "Predvsem pa ne razumemo argumenta ministra Vrtovca, da želijo preprečiti dodatno obremenitev bolnišnic zaradi poškodb. Stroka očitno ni preverjala, koliko poškodb zaradi smučanja je bilo od 1. do 7. januarja; v tem obdobju je namreč na slovenskih smučiščih prišlo do le ene poškodbe, ki je zahtevala bolnišnično oskrbo," je dejal.

Pri smučanju gre za dejavnost na prostem, pri kateri medsebojni stiki niso tesni, je izpostavil. "Naša sezona traja le sto dni na leto, trenutne...