N.S.
6.1.2021

Akcija Koroškega radia: Za Gala zbrali več kot 10 tisoč evrov

Akcija Koroškega radia: Za Gala zbrali več kot 10 tisoč evrov
Osebni arhiv Družina Hirtl iz Pameč
Aktualno

Koroški radio je v humanitarni akciji "Stopimo skupaj za Gala" v decembru povezal Korošce. Z donatorji, podjetji, posamezniki in društvi jim je uspelo zbrati več kot 10.000 evrov za štiriletnega Gala iz Pameč.

V humanitarni akciji je Koroški radio skupaj s Krajevno organizacijo Rdečega križa Pameče (OO RK Slovenj Gradec) opozoril na stisko štiričlanske družine Hirtl iz Pameč, ki sama ne zmore zagotavljati vseh terapij, ki jih potrebuje štiriletni Gal, ki je otrok s posebnimi potrebami. Njegova mama Nina Hirtl je povedala, da se je z rojstvom Gala stiska njihove družine še poglobila.

Gal se je rodil s posebnimi potrebami, spremlja pa ga še vrsta drugih težav, kot sta epilepsija in avtizem, ob tem je tudi gibalno oviran. Gal potrebuj 24 urno pomoč odrasle osebe in dodatne terapije, dodatke, pleničke in hrano, kar je ključno za njegov nadaljnji razvoj. Gal sicer obiskuje razvojno ambulanto, a to ni dovolj, dodatne terapije pa so samoplačniške in drage. Darinka Gregor iz Krajevne organizacije RK Pameče je ob uspehu akcije povedala, da je presenečena in navdušena nad odzivom donatorjev, saj vsak prispevek družini še kako prav pride. Verjame v dobroto, saj se Korošci vedno izkažejo, ko je potrebno stopiti skupaj in pomagati. Ob tem je izpostavila razumevanje staršev, ki imajo zdrave otroke in si predstavljajo kako težko je živeti ob vsakodnevni stiski in borbi za življenje otroka.

Galova mama, Nina Hirtl pravi, da bo zdaj končno lahko mirno spala in je vsaj nekaj časa ne bo preganjala vsakodnevna skrb, kako bo Galu lahko zagotovila, kar potrebuje, od terapij do hrane in pleničk. Ob humanitarni akciji je spoznala, da niso sami in so med njimi dobri ljudje, ki so začutili njihovo stisko. Vsem se iz srca zahvaljuje in pove, da je to najlepše, kar se jim je lahko zgodilo.

V akcijo so se vključili še akademska slikarka Jerneja Smolnikar z licitacijo svoje slike, ki se je spremenila v donacijo s 1000 evri in Anja Legner iz Slovenj Gradca s prostovoljnimi prispevki ob ogledu jaslic, ki še traja do svečnice.

Tudi na Koroškem radiu so izjemno hvaležni vsem, ki so ali še bodo pomagali Galu in mu zagotoviti lepšo prihodnost. Akcijo je urednica Informativnega programa Koroškega radia, Irena Fasvald zaključila z oddajo Sredina sredica. Galu želimo vso srečo, naj mu zbrana sredstva olajšajo življenje!