M.R.
20.1.2019

(VIDEO) Verica Trstenjak: Imamo nalogo, da se oglasimo in kritiziramo

(VIDEO) Verica Trstenjak: Imamo nalogo, da se oglasimo in kritiziramo
Sašo Bizjak Direktor Večera Sašo Todorovič, pravnica dr. Verica Trstenjak in odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.
Aktualno

Po podelitvi Boba leta je letošnja dobitnica Verica Trstenjak povedala, kaj ji nagrada pomeni in tudi, zakaj meni, da je treba kritizirati politiko.

Za Večer je dr. Verica Trsternjak povedala, da ima njen bob sporočilno vrednost politikom. "Da je njihova naloga izboljšati položaj Slovenije. Delati za dobro vseh državljanov, seveda ta moj konkretni bob pa, da je treba pripraviti pogoje za vračanje slovenskih strokovnjakov iz tujine. Za motiviranje mladih ljudi, da si bodo pridobivali nova znanja, da bodo konkurenčni. Politiki morajo prevzeti to odgovornost, zato, da bo boljše vsem nam državljanom v Sloveniji in seveda naši domovini".

"Nagrada me samo opogumlja v tem, da se bom še nadalje oglašala, kadar se bodo zgodile kršitve prava, moralnih in drugih vrednot na takšni stopnji, da se bo treba oglasiti," je pojasnila.

Na koncu pa je še dodala, da se morajo tisti, "ki nam je dana ta možnost, imamo nalogo, da se oglasimo in da kritiziramo ter povemo politikom, kaj je narobe, kaj je prav in kako naj bi bilo prav."

Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik pa je povedal, da je bil 20. Bob leta nekoliko trpek, kritičen, kar je tudi funkcija bobov. "Bobi povejo naravnost, brez olepševanja. Povejo tisto, kar marsikdo na ta način ne želi, ne zmore ali pa ne zna na ta način povedati. Verica Trstenjak je povedala to, kar si mnogi mislijo. Da je v Sloveniji preveč delitev, na naše in vaše. Da je teh delitev dovolj in da je treba združiti moči. Da je treba v Slovenijo vrniti tiste, ki so se v tujini še več naučili in bi lahko h napredku naše družbe še bolj pomagali. Mislim, da je ravno to sporočilo slišalo zelo veliko ljudi. Zato tudi zmaga na 20. Bobu leta".