D.Ži
16.9.2019

(VIDEO) Pevca velike uspešnice iz 80-ih našli mrtvega v stanovanju

(VIDEO) Pevca velike uspešnice iz 80-ih našli mrtvega v stanovanju
Reuters
Glasba

Ric Ocasek se je poslovil. Ko je policija vstopila v njegove prostore na Manhattnu, je bilo že prepozno.

Glasbenik Ric Ocasek je umrl v 76. letu starosti, piše Page Six. Frontmen skupine The Cars, ki je velike uspehe žela v 70-ih in 80-ih letih minulega stoletja, je umrl v svojem stanovanju na Manhattnu, njegovo truplo so našli v nedeljo.

image
Reuters

Newyorška policija je pred tem prejela klic njegove nekdanje žene Pauline Porizkove. Ko so vstopili v njegovo stanovanje, so ugotovili, da upanja več ni in da je Ric mrtev.

S skupino The Cars je glasbenik posnel nekaj uspešnic, kot so Drive, Just What I Needed in Shake It Up. Prav s skladbo Drive se je prebil na svetovno sceno. Lani so ga svečano umestili v legendarno hišo legendarnih izvajalcev rokenrola. 

Glasba mu je, poleg denarja, prinesla tudi ljubezen. Po prvem zakonu s Suzanne Ocasek, ki je trajal 17 let, se je Ric med snemanjem spota za skladbo Drive zaljubil v manekenko Paulino Porizkovo.

image
Reuters

Z njo se je poročil leta 1989, leto pred razpadom skupine The Cars. Poročena sta bila 29 let, a sta se lani vendarle odločila za ločitev. Ric za seboj pušča pet sinov, trije so iz prvega zakona. Zdaj se od njega na družbenih omrežjih poslavljajo številni glasbeni kolegi.