M.D.
8.11.2019

(VIDEO) Karoli: "Dajte radio na glas in uživajte." Pred dvema letoma je Slovenijo raznežila Zala Kralj

(VIDEO) Karoli: "Dajte radio na glas in uživajte." Pred dvema letoma je Slovenijo raznežila Zala Kralj
Reuters Pred dvema letoma je Zala Kralj začarala Slovence, v letu in pol sta z Gašperjem Šantlom prišla do evrovizijskega odra.
Glasba

8. novembra 2017 je v studiu Vala 202 premierno gostovala Zala Kralj.

"Jaz sem vznemirjen," je oddajo na Valu 202 nekaj po 8. uri začel Andrej Karoli. V goste je povabil takrat 18-letno dijakinjo Druge gimnazije Maribor Zalo Kralj. "Ne bi želel zveneti preveč patetično, ampak če kje ste, se ustavite, dajte radio bolj na glas in uživajte. Zala, dobro jutro," je pozdravil Mariborčanko, v bližini katere je molčeče sedel Gašper Šantl, krivec, da je tam sedela, je kasneje rekel znani radijec. Nežno in tiho je odvrnila z "dobro jutro", Karoli jo je le še napovedal: "Igra Zala Kralj" in pod posnetkom v živo na Facebook strani Vala 202 so se usuli pozitivni komentarji. Slovenija je spoznala Zalo Kralj.

"Tako lepo je bilo to," je dejal Karoli po izvedbi skladbe Bela klop. Med njenim premiernim nastopom na radiu je postalo jasno, da dekle raje poje kot govori. "Ljudje se vedno bolj zatekamo k spominom, namesto da bi ustvarjali nove," je razložila pomen skladbe Bela klop.

​Po tem akustičnem koncertu na Valu 202 so se v naslednjih mesecih zvrstili številni po Mariboru, kasneje tudi v Ljubljani. Redkobeseden je bil v studiu ob Karoliju tudi Šantl, producent in glasbenik, s katerim je Zala v naslednjih mesecih okrepila sodelovanje, akustiko pa sta zamenjala za minimalistično elektronsko glasbo. Ustvarjati sta začela nove spomine, zmagala na Emi, čeprav o tem še nekaj mesecev pred tem nista razmišljala, sta se ob besedi Ema le nasmehnila. Slovenijo sta zastopala na pesmi Evrovizije v Izraelu in osvojila 15. mesto.