N.S.
24.6.2020

(VIDEO) Ditka z novo pesmijo Proti soncu

(VIDEO) Ditka z novo pesmijo Proti soncu
Lara Piko
Popularno

Glasbenica Ditka je uglasbila in zapela pesem Ferija Lainščka z naslovom Proti soncu. Aranžma je prispeval Gorazd Čepin.

Avtorji, ki že skoraj celo desetletje skupaj ustvarjajo tudi prav posebno literarno-glasbeno zgodbo in pogosto skupaj nastopajo na koncertnih odrih, nam tokrat predstavljajo pesem z izrazitim baladnim značajem. Pesniško besedilo, ki govori o minevanju, lahko razumemo kot lirično zgodbo o odraščanju ali kot poetično premišljevanje o odhajanju. Sicer pa je tudi to skladba s prepoznavnim avtorskim pečatom in značilnimi razpoloženji, ki smo jih pri Ditki, Feriju in Gorazdu že vajeni.

V letu 2020 Ditka obeležuje 10. obletnico glasbenega delovanja. Ob tem posebnem jubileju bo posnela ploščo z izbranimi skladbami, hkrati pa za jesen pripravlja nekaj koncertov, na katerih bo predstavila svoje ustvarjanje v preteklih letih. V času karantene je veliko ustvarjala in napisala številne pesmi v angleškem jeziku, ki jih bo, kot lanskoletna zmagovalka največjega kantavtorskega festivala v Bolgariji, predstavila oktobra letos v Sofiji.

image
Lara Piko