Nejc Strojnik
15.4.2019

Vid Peršak zmaguje tudi brez verige na kolesu

Vid Peršak zmaguje tudi brez verige na kolesu
SloEnduro Vid Peršak na najvišji stopnički.
Šport

V Ajdovščini se je v nedeljo začela letošnja sezona v vsako leto močnejšem pokalu SloEnduro. Gorski kolesarji so na enodnevni dirki premagali šest hitrostnih preizkušenj in 900 višinskih metrov.

Zmagovalca prve dirke v sezoni 2019 sta na progah nad Ajdovščino postala skupna zmagovalca iz sezone 2018: Prevaljčan Vid Peršak (Orbea Enduro team) in Avstrijka Yana Dobnig (Team Dorrong Enduro). Na dirki je nastopil še en Korošec, Jaka Močilnik, ki je osvojil 58. mesto. Skupno se je v vseh kategorijah pomerilo okoli 240 kolesark in kolesarjev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Italije. Nad prepoznavnostjo, ki jo dobiva pokal SloEnduro je navdušen tudi Peršak. Zadovoljen je s svojo predstavo in formo. Priprave je oddelal dobro in še enkrat več dokazal, da je trenutno brez prave konkurence. Zmagal pa je kljub neprijetnemu pripetljaju. Med dirko je namreč uničil verigo, zato je eno hitrostno preizkušnjo odpeljal kar brez nje. "Vmes je bilo malo drame. Na srečo je bila kratka etapa," je v smehu dejal Peršak.

Naslednja preizkušnja v pokalu SloEnduro bo koroški Black Hole Enduro, ki bo na sporedu 22. in 23. junija in bo štel tudi za evropsko enduro serijo, še prej, čez slab mesec, pa Peršaka čaka preizkušnja v svetovni enduro seriji na Portugalskem. Potem ko je prvi dve dirki te najbolj elitne serije, na Novi Zelandiji in Tasmaniji, izpustil, bo na naslednjih šestih zagotovo prisoten. Poleg Portugalske se bo tako ustavil še v Italiji, Franciji, ZDA, Kanadi in Švici.