Tomaž Ranc
1.7.2020

Veterani ob 50 letnici nogometa v Breznu

Veterani ob 50 letnici nogometa v Breznu
Olga Jakičič Prijateljska tekma ob 50. letnici nogometa v Breznu.
Šport

Nogomet so v času korone mnogi pogrešali, tudi tisti starejši ljubitelji so komaj čakali na nogometne debate in nogometno igro. Tako je v Radljah ob Dravi te dni proslavila 50 let nogometa v Breznu ekipa rekreatorjev "superveteranov", ki že dolgo igra skupaj in še kar ne misli odnehati. Najstarejši med njimi, Janez Skerlovnik, je rojen leta 1947, pa še vedno brca, kot tudi ostali kolegi, ki so nekoliko mlajši. Ekipo povezuje neumorni motor Ivo Jakičič, ki si je ob obletnici omislil prijateljsko srečanje z ekipo gostov, ki jo je sestavil iz rekreatorjev, s katerimi se je že kdaj nogometno družil po zelenicah. V ekipi gostov so bili tudi župani Radelj, Vuzenice in Prevalj, novinarji in drugi prijatelji.

Zmagali so gostje s 7:3, kljub temu, da so veterani vodili s 3:1, največ zadetkov za zmagovalce (štiri), je dosegel Ivan Repatec, za domače pa sta zadela Jože Turjak, Alojz Turjak, tretji gol pa je dosegel prav najstarejši igralec, Janez Skerlovnik, dolgoletni gozdar.

Srečanje na umetni travi je minilo v prijateljskem vzdušju, pri čemer je za starejše lisjake značila rutina, ki je tudi preprečevala poškodbe, a so ob poletni vročini na koncu sopihali eni in drugi. "Ker v Breznu travnato igrišče neuporabno in za nas pretežavno, zdaj igramo na umetni travi v Radljah, od koder je doma večina članov naše ekipe, v Breznu pa še igrajo mlajše selekcije," je povedal Jakičič.

Zadnjo soboto avgusta bo v Breznu medgeneracijsko srečanje nogometašev, ki so in še vedno igrajo v lokalnih ligah. Zaradi koronačasa tuširanje na območju stadiona ni bilo možno, zato so se šalili, da se bodo tokrat bodo tuširali kar doma pri radeljskem županu Alanu Bukovniku, kar pa se potem ni zgodilo.

image
Olga Jakičič Župan Radelj Alan Bukovnik je čvrsto igral v obrambi, župan Vuzenice Franjo Golob pa je zaradi poškodbe ekipo bodril s klopi.