A. Č. K.
24.6.2020

V Vodnem parku Radlje prireditev Podobe prihodnosti

V Vodnem parku Radlje prireditev Podobe prihodnosti
Urška Polanc
Popularno

Na dan odprtja kopališča, ta petek, 26. junija, med 15. in 18. uro, vabita podjetje A.L.P. Peca, d.o.o., in informacijska točka Europe Direct Koroška na dogodek Podobe prihodnosti: Radlje s pestrim, evropsko obarvanim programom.

Informacijska točka Europe Direct Koroška vabi na dogodek Podobe prihodnosti: Radlje, ki ga na dan odprtja kopališča v novi sezoni pripravlja v Vodnem parku Radlje, enem najvidnejših rezultatov uspešnega črpanja evropskih sredstev v Občini Radlje ob Dravi.

Dogodek, namenjen promociji dosežkov kohezijske politike, bodo popestrili s športnim animacijskim programom Malčkovega športa, ustvarjalno delavnico sitotiska z izdelavo razglednic, evropskim kvizom, obiskom maskote čebelice, gosti in zbiranjem odgovorov na nagradno vprašanje (objavljeno na družbenih omrežjih; nagrade: zipline v Črni za 1 osebo, 5 družinskih vstopnic za Vodni park Radlje, 2 vstopnici za obisk rudnika v Mežici z vlakom, 3 pravljični paketi Pravljične vasi Leše, 5 bonov za kopanje v zimskem bazenu in za wellness ZKŠTM Ravne).

image
Urška Polanc

Animacije bodo potekale od 15. do 18. ure, ob 17. uri pa se bo začel uradni del programa.

Svoje razmišljanje o kohezijski politiki ter minulih izkušnjah in ustvarjalnih vizijah bosta delila župan Alan Bukovnik in oskrbnik vodnega parka Tadej Kuzmič. Podjetje A.L.P. Peca bo na kratko predstavilo mednarodni projekt ProAge, financiran s sredstvi kohezijske politike. Član strokovne komisije likovnega natečaja za osnovnošolce, Anton Vodušek, bo uradno razglasil zmagovalce v kategorijah 1.–3. in 4.–6. razreda. Prireditev se bo sklenila z žrebanjem odgovorov, zbranih v skrinjici na prizorišču dogajanja, in podelitvijo nagrad.

Dogodek je primeren in zanimiv za širšo javnost, napovedujejo organizatorji, vstop na kopališče pa je ta dan brezplačen.