N.S.
22.5.2020

V Velenju razgrajali in uničevali, zdaj jih je prijela policija

V Velenju razgrajali in uničevali, zdaj jih je prijela policija
Andrej Petelinšek
Črna kronika

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe doma z velenjskega območja, ki so osumljeni storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. V Velenju so namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Osumljeni med seboj niso povezani.

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke video nadzornega sistema, na katerih je skupina mlajših moških 1. januarja 2020 v jutranjem času uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil, so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

Za istovrstno kaznivo dejanje so ovadili tudi moškega, ki je konec leta 2019 poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in moškega, ki je 9. aprila letos, v večernem času, poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

Osumljeni so z dejanji Mestni občini Velenje povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode. Grozi jim denarna kazen oziroma kazen zapora do dveh let.