Gordana Possnig
26.3.2020

V šmarskem domu upokojencev okuženih že 32 stanovalcev

V šmarskem domu upokojencev okuženih že 32 stanovalcev
Andrej Petelinsek V šmarskem domu upokojencev je trenutno okuženih 32 stanovalcev in 6 zaposlenih
Slovenija

Najnovejši uradni podatki o okuženih v domu kažejo, da število še narašča. Trije stanovalci so bili včeraj hospitalizirani.

Iz šmarske občine s sporočili, da število okuženih v tamkajšnjem domu upokojencev še vedno narašča. Okužba s koronavirusno boleznijo je trenutno potrjena pri 32 stanovalcih, od včeraj je število naraslo za 6. Pri zaposlenih novih okužb niso potrdili, trenutno jih je okuženih 6. V zadnjih dveh dneh so 6 stanovalcev hospitalizirali v celjski bolnišnici.

Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce. "Virus je izredno agresiven, širi se hitreje, kot smo pričakovali. Izvajajo se vsi mogoči ukrepi s sredstvi, ki jih imamo na razpolago. V samem začetku je veljajo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja (povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje, kašelj), vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina še trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi," pa opozarja Gordana Drimel, direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Bolezenski znaki se še pojavljajo, zato v domu pričakujejo porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh. Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom splošnih zdravnikov in infektologa.