N.S.
5.8.2019

V Slovenj Gradcu ustvarjajo senčno plesne predstave 

V Slovenj Gradcu ustvarjajo senčno plesne predstave 
Gledališče DELA Katja Vravnik in Tea Kovše
Kultura

Gledališče DELA je v soboto začelo z mednarodnimi delavnicami v Slovenj Gradcu. Senčno plesne predstave po zgodbah osebno je posebno ustvarja 21 udeležencev iz sedmih držav.  

V projektu Look shadow - move body pod mentorstvom Tee Kovše in Katje Vravnik usposabljajo udeležence na področju metode ples senc. Cilj je, da bi udeleženci lahko podobne aktivnosti izvajali sami in določene lutkovne in plesne elemente vključili v svoje delo. V projektu, ki bo trajal do petka, poleg Slovenije sodelujejo še Latvija, Poljska, Španija, Italija, Češka in Hrvaška. Profili udeležencev so različni, prav vsem pa je skupno delo z mladimi.

Namen usposabljanja je trening udeležencev na področju metode ples senc (kombinacija senčnega gledališča in sodobnega plesa), ki sta jo razvili dramaturginja in lutkovna animatorka Tea Kovše in performerka ter koreografinja Katja Vravnik iz plesno lutkovnega gledališča Gledališče DELA. Vsak izmed udeležencev je s seboj prinesel predmet, ki ima zanj posebno in osebno vrednost. Delavnice se bodo zaključile z javno produkcijo Look shadow - move body, ki bo v petek ob 19. uri v prostorih MKC Slovenj Gradec.