Jasmina Detela
29.1.2019

V Slovenj Gradcu bo zrasel največji rolkarski poligon v Sloveniji

V Slovenj Gradcu bo zrasel največji rolkarski poligon v Sloveniji
Arhiv MO Slovenj Gradec Blok neprofitnih stanovanj naj bi bil zgrajen do konca letošnjega leta.
Aktualno

Edina koroška mestne občina prejela sklepa o dodelitvi sredstev za urbani park s kopališčem in blok neprofitnih stanovanj, ki ga bodo začeli graditi še letos

Mestna občina Slovenj Gradec je prejela sklepa o sofinanciranju bloka neprofitnih stanovanj Polje ter urbanega parka s kopališčem. Skupaj sta vredna dobrih 11 milijonov evrov in sta sofinancirana s sredstvi iz mehanizma celostne teritorialne naložbe. Delež občine iz proračuna bo okoli 35-odstotkov vrednosti obeh naložb. Razpis za izvajalca za blok neprofitnih stanovanj bo objavljen kmalu, pri kopališču pa bo projekt doživel še manjše spremembe v smislu racionalizacije, sledi objava razpisa za iskanje izvajalcev del.

image
Tako bo izgledalo kopališče v Slovenj Gradcu

V bloku v stanovanjski soseski S8, ki naj bi bil zgrajen do konca letošnjega leta, bo 54 stanovanj, od enosobnih, dvosobnih, dvoinpolsobnih do štiri in štiriinpolsobnih. V okviru naložbe se bo uredila še cesta, pločniki za pešce, parkirišče in zelene površine okoli zgradbe, kar bo odpravilo fizično degradacijo obravnavanega območja. 

Urbani park s kopališčem pa bodo uredili na okoli 9800 kvadratnih metrov velikem območju med industrijsko cono Modul – starim bazenom in trgovskim centrom Mercator. V urbanem parku bo zgrajen nov rolkarski poligon v velikosti 1400 kvadratnih metrov, ki bo po velikosti trenutno največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji. Projekt vključuje tudi postaje za fitnes na prostem, balvansko steno za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack.

image
Arhiv MO Slovenj Gradec Obstoječi letni bazen bo deloval še letos poleti.

Urbani park bo skupaj z bazenskim kompleksom z zimskim in letnim bazenom predstavljal reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja. Za projekt v vrednosti 6,8 milijona evra, ki bi ga začeli graditi prihodnjo jesen, je mestna občina Slovenj Gradec pridobila 5,2 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj, kar predstavlja 76,12 odstotkov sofinanciranja. Investicija naj bi bila zaključena do konca leta 2020.