Jasmina Detela
5.7.2019

V Šentjanžu pri Dravogradu že pomladi nov vrtec

V Šentjanžu pri Dravogradu že pomladi nov vrtec
Arhiv Občine Dravograd Takšen naj bi bil vrtec v Šentjanžu. 
Aktualno

Z novogradnjo bodo rešili prostorsko stisko v obstoječi vrtčevski enoti.

Do prihodnje pomladi bo v Šentjanžu pri Dravogradu zrasel nov vrtec. Stal bo nasproti tamkajšnjega gasilskega doma.

image
Arhiv Občina Dravograd Takšen naj bi bil vrtec v Šentjanžu. 

Z novogradnjo bodo rešili prostorsko stisko v obstoječi vrtčevski enoti, ki jo zadnje leto premoščajo z oddelkom v šoli, kar pa je zgolj začasna rešitev. Hkrati so prostori dotrajani in ne ustrezajo minimalnim standardom vzgoje in varstva predšolskih otrok. V letošnjem šolskem letu vrtčevsko enoto v Šentjanžu v treh oddelkih obiskuje 67 otrok.

Gradnjo bodo začeli že poleti

Gradili ga bodo v javno-zasebnem partnerstvu. Koncesionar je izbran, to je podjetje SGP Pokeržnik, ki je že gradilo vrtec na Robindvoru, ki je prav tako enota Vrtca Dravograd. Koncesijska pogodba bo podpisana še v tem mesecu. Na javni razpis za podelitev koncesije je sicer prispela ena vloga.

image
Arhiv Občine Dravograd Takšen naj bi bil vrtec v Šentjanžu. 

Projekt gradnje je ocenjen na okoli 2,6 milijona evrov, ta znesek zajema nakup zemljišča, gradnjo pa tudi stroške mesečne najemnine in tekočega vzdrževanja za 16 let. Po izteku koncesijskega obdobja vrtec preide v last občine. Gradbena dela bodo začeli že v avgustu, dokončan pa naj bi bil marca prihodnje leto, ko naj bi sprejel prve malčke.

image
Arhiv Občina Dravograd Takšen naj bi bil vrtec v Šentjanžu. 

Gre za dvoetažni objekt z leseno streho velikosti 950 kvadratnih metrov. Imel bo šest oddelkov (dva za prvo starostno obdobje, ki ju obstoječi vrtec nima, in štiri za drugo), kuhinjo, pisarne in spremljajoče prostore. Ob vrtcu bodo uredili igrala. Prostore obstoječega vrtca bodo prenovili. Zaradi povečanega števila otrok jih bo uporabljala tamkajšnja osnovna šola.