Nejc Strojnik
29.6.2020

V Mislinji se danes začenja odbojkarski kamp, udeležba je brezplačna

V Mislinji se danes začenja odbojkarski kamp, udeležba je brezplačna
Korvolley
Šport

V športni dvorani v Mislinji se danes začenja odbojkarski kamp. Udeležba je brezplačna, v odbojkarskem klubu Korvolley pa na petdnevno druženje vabijo vse, tudi tiste brez pretiranega odbojkarskega predznanja.

"Program kampa je zasnovan po sistemu, da bo vsak dan približno ura in pol treninga in ura in pol delavnic ter različnih aktivnosti. Govorili bomo o pravilni prehrani športnikov, pomenu ogrevanja pred treningom in raztezanja po njem. Obiskal nas bo reprezentant Sašo Štalekar," je kamp, ki se začne danes ob 16. uri in bo trajal pet dni opisal David Čuk iz mislinjskega kluba. Na kampu bo sodelovalo šest trenerjev in še vsaj toliko pomočnikov. Otroke bodo razdelili v skupine in vsem omogočili izvajanje vaj, ki so primerne njihovemu odbojkarskemu predznanju. "Prijave prihajajo tudi iz sosednjih občin, kar pomeni, da se bodo na kampu gotovo stkala tudi nova prijateljstva," pove Čuk. Za termin takoj po koncu šolskega leta so se odločili predvsem zato, da malce podaljšajo letošnjo sicer zelo kratko sezono, pa tudi zato, ker bo veliko družin zaradi negotovosti glede prehajanja mej in posledično dopustovanja v tujini v tem času še vedno doma.

Kamp bo potekal v športni dvorani v Mislinji, trajal pa bo od danes do petka med 16. in 20. uro. "Nova dvorana se je izkazala kot izjemna naložba, saj je popolnoma zasedena in to le priča o tem, kako jo je občina potrebovala. Če govorim v imenu našega kluba, je bila dvorana to kar smo potrebovali za preskok na stopničko višje. Prej smo bili zaradi prostorske stiske primorani združevati selekcije, kar je definitivno vplivalo na delo in na samo priljubljenost odbojke v kraju. Sedaj res vidim hitrejši napredek otrok in tudi članstvo nam zaradi dobrih pogojev dela raste," dobro leto v novi dvorani opiše Čuk.

image
Korvolley

Udeležba na kampu je brezplačna, saj so v klubu želeli, da bi bil ta dostopen vsem. Ker pa poteka samo ob popoldnevih, je ta opcija finančno sprejemljiva tudi za klub. "Dejstvo je, da bo zaradi koronavirusa marsikatera družina morala malce zategniti pas in na ta način morda naredimo nekaj dobrega za skupnost," razloži sogovornik, ki se ob tej priložnosti zahvaljuje tudi sponzorjem, brez katerih kampa ne bi bilo mogoče izvesti. Na kampu bo več kot petdeset udeležencev, dodaten magnet pa bo tudi že omenjeni Sašo Štalekar, ki bo predstavil svojo športno pot in pokazal srebrno medaljo z lanskega evropskega prvenstva. Na voljo bo tudi za fotografiranje in avtograme. "Gostili bomo študentko kineziologije, ki bo na otrokom razumljiv način predstavila pravilno prehrano športnika in spregovorila nekaj besed o pomenu ogrevanja in raztezanja pred in po treningu, udeleženci bodo spoznali osnovna pravila in tehnike odbojke na mivki, posneli bomo filmček z vsemi udeleženci, zadnji dan pa bo namenjen predvsem igranju in predstavitvi na novo pridobljenih znanj," pravi vodja mladinskega pogona pri Korvolleyu, kjer so z letošnjo kratko sezono zadovoljni. "Najbolj smo ponosni na naše najmlajše saj so ob prekinitvi tekmovanja dekleta prve ekipe v mali odbojki zasedala 3. mesto v svoji skupini A-lige in so bila tako teoretično na poti med 12. ekip v državi, fantje so na močnem prijateljskem turnirju v mini odbojki celo zmagali, obe članski ekipi sta končali na sredini drugoligaške lestvice, malce grenkega priokusa je le pri mladincih saj so se zaradi poškodb morali od tekmovanja posloviti v četrtfinalu," sezono opiše Čuk.