Ž.V.
17.11.2019

V Mislinji opomnili na posledice, ki jih prometna nesreča pusti v življenju vseh vpletenih

V Mislinji opomnili na posledice, ki jih prometna nesreča pusti v življenju vseh vpletenih
Jože Tasič Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč v Mislinji obeležili s posebno prireditvijo. 
Aktualno

Včeraj zvečer so v Mislinji pred današnjim svetovnim dnevom spomina na žrtve prometnih nesreč opomnili na posledice, ki jih te pustijo v življenju vseh vpletenih. Podelili so tudi nagrade ob koncu likovnega natečaja Življenje ni rezervni del.

Ob današnjem svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč potekajo različni dogodki in obeležitve spomina na vse žrtve prometnih nesreč, umrlih in poškodovanih ter njihovih svojcev. V Mislinji ta dan na pobudo Zavoda Varna pot obeležujejo od leta 2011, nam je sporočil Jože Tasič. Da v občini tudi sicer dajejo veliko poudarka na preventivi, pri tem pa sodelujejo z lokalno skupnostjo, šolo, povezujejo se še z različnimi društvi, s katerimi organizirajo različne preventivne aktivnosti. Prav včeraj zvečer je mislinjski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v dvorani Lopan pripravil posebno prireditev, v sklopu katere so se spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

image
Jože Tasič

Prometna varnost na Koroškem se je poslabšala

​Osrednji govornik prireditve je bil mag. Robert Kovačič, pomočnik komandirja Policijske postaje Slovenj Gradec, ki je v nagovoru zbranim poudaril, da huda prometna nesreča pomeni popoln preobrat v življenju vsakega vpletenega, pa naj bo to sam udeleženec, žrtev ali sorodniki. "Žal se je prometna varnost na Koroškem v letošnjem letu zelo poslabšala, saj beležimo 5 smrtnih žrtev v prometu v primerjavi z lanskimi dvema," je zapisal Tasič.

Na dogodku je bil navzoč tudi podžupan domače občine Jaka Šilak, ki je poudaril, da so ob policiji pri izvajanju tako represivnih kot preventivnih aktivnosti, pomembni še lokalna skupnost in različna društva. Spregovoril je še duhovnik Mirko Horvat, ki se je tudi sam soočil z izgubo bližnjega v prometu. "In ker smo skupaj močnejši ter glasnejši v tem trudu, so bile ob tej priložnosti podeljene tudi nagrade nagrajenim delom z literarnega in likovnega natečaja, ki so ustvarjali pod sloganom Življenje ni rezervni del. Delegacija udeležencev je simbolno prižgala sveče ob glavni cesti Slovenj Gradec – Velenje," je o aktivnostih v sklopu včerajšnje prireditve še sporočil Tasič.

 
image
Jože Tasič
image
Jože Tasič
image
Jože Tasič
image
Jože Tasič
image
Jože Tasič