STA, N.S.
20.5.2020

Tudi na Koroškem samoplačniški odvzemi brisov. Kakšna je cena?

Tudi na Koroškem samoplačniški odvzemi brisov. Kakšna je cena?
Matej Povše
Aktualno

Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom od začetka tedna ob predhodnem naročanju in plačilu izvajajo tudi v Zdravstvenem domu (ZD) Slovenj Gradec in ZD Ravne na Koroškem. V obeh je cena 91 evrov. V ZD Slovenj Gradec so ta teden doslej odvzeli okoli 15 samoplačniških brisov, so povedali v ZD Slovenj Gradec.

Interesenti za samoplačniški odvzem brisa se lahko v ZD Slovenj Gradec naročijo vsak dan v tednu med 8. in 12. uro na telefonsko številko 031 393 112. Na spletni strani doma so objavljeni tudi podatki za plačilo odvzema brisa, ki ga morajo interesenti opraviti prej in plačilo tudi dokazovati s pisnim potrdilom, ki ga prinesejo s sabo na odvzem. Odvzemi potekajo v ambulanti covid-19, izvide pa interesenti prejmejo v 24 urah od odvzema.

Enak je postopek v ZD Ravne na Koroškem, kjer se interesenti prav tako vsak dan med tednom od 8. do 12. ure lahko naročijo na telefonski številki 031 467 010. Kot je navedeno na spletni strani ZD Ravne, pa bodo lahko interesenti testiranje plačali tudi na blagajni v ambulanti covid-19 z gotovino.