N.S.
9.9.2019

Težki pogoji na Kopah: Naglič brez zmage, Knapova brez konkurence

Težki pogoji na Kopah: Naglič brez zmage, Knapova brez konkurence
Rok Naglič je s časom 1:02:27 za zmagovalcem Gregorjem Dimicem zaostal minuto in 12 sekund.
Šport

Na Kopah je bila v nedeljo zadnja dirka starejših kategorij gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu v pokalu SloXcup. V članski kategoriji je zmagal Gregor Dimicm, ki je prehitel tudi domačina Roka Nagliča.

Tekmovanje na Kopah je spremljala megla, tudi nizke temperature. V vseh kategorijah se je pomerilo 139 tekmovalcev, pri čemer je v moški elitni kategoriji slavil Gregor Dimic (Energijateam.com). Drugo mesto je osvojil domačin Rok Naglič (Calcit bike team) tretji pa je bil Matevž Govekar (MBK Črni vrh)."Danes sem bil precej lačen dirkanja. Fantje so nekoliko taktizirali v prvem krogu, jaz pa sem napadel in dirkal vseh preostalih šest krogov sam. Spust je odličen, proga je super, sicer rahlo drseča in tam moram svojo vožnjo še malo izboljšati," je po dirki za spletni portal Prijavim.se dejal Dimic. 

V elitni kategoriji žensk je zmagala Slovenjgradčanka Maruša Knap, ki je bila povsem brez konkurence. Po prihodu v cilj je dejala, da ji je proga všeč, da jo pozna. "Je zanimiva, sicer z veliko klanca. Malo je bila spolzka, flow pa ima veliko peska, zato ni bil spolzek. Mi pa vedno bolj odgovarjajo vzponi, le malo so me pekla pljuča zaradi višine."

Na Kopah, kjer je dirka potekala prvič, so nastopili tudi člani Kolesarskega kluba Ravne, med katerimi se je najbolj izkazal Prevaljčan Teo Pečnik, ki je med mladinci osvojil prvo mesto. V kategoriji U17 je Nejc Štern osvojil 4. mesto, Blaž Polovšak pa je bil 11. Lana Epšek in Lucija Mlinar sta bili druga in tretja v konkurenci U15, Jan Polovšak je v kategoriji U15 dosegel 15. mestom, Kai Surovina Dvornik in Klemen Mlinar pa sta bila 13. in 15. med U11.