N.S.
19.5.2019

Tesno, a sladko: Pozdravljeni, prvaki!

Tesno, a sladko: Pozdravljeni, prvaki!
Branko Bulovič RK Slovenj Gradec 2011, prvak 1.B slovenske rokometne lige za sezono 2018/2019.
Šport

Sezona v 1.B slovenski rokometni ligi je končana, pogled na lestvico pa čudovit. Slovenjgradčani so s tesno zmago v Trbovljah ostali na vrhu in postali državni prvaki.  

Letošnja sezona se za slovenjgraške rokometaše ne bi mogla končati lepše. Potem ko je pred tremi tedni v Krškem postalo jasno, da bodo prihodnjo sezono nastopali v prvi ligi, so z dvema zmagama v zadnjih dveh krogih osvojili še en cilj. Postali so tudi državni prvaki. Včerajšnja tekma v Trbovljah je bila precej napeta, ekipi pa vseskozi izenačeni. Slovenjgradčani so bili sicer večji del tekme v vodstvu, a največkrat le za gol ali dva. Najvišja prednost je znašala tri gole. S plus tri so odšli tudi na odmor, 13:16 je po tridesetih minutah kazal semafor. V nadaljevanju so se Trboveljčani približali, na 17 izenačili, a Korošci so spet povedli, navijače, teh ni bilo malo, vseskozi ohranjali pod napetostjo, na koncu pa slavili minimalno zmago (31:32). Sedem zadetkov je za zmago prispeval Rok Cvetko, šestkrat je bil uspešen Žan Šol, po petkrat pa Kenan Pajt in Franci Poklič

image
Branko Bulovič Na zadnji tekmi v Trboljah so Slovenjgradčane, kot običajno, spremljali tudi najbolj zvesti navijači Orli.

Varovanci Sebastjana Soviča so v letošnji sezoni na 26 tekmah zabeležili 23 zmag in tri poraze, kar jim je na koncu prineslo 46 točk. Izolani na drugem mestu so zbrali točko manj, Slovan na tretjem šest točk manj. Največ zadetkov, 156, je v letošnji sezoni dosegel Pajt, ki je bil šesti strelec lige. Cvetko na osmem mestu jih je zbral 148. ​Časa za analize in kreiranje ekipe za prvo ligo bo še veliko, za zdaj pa si bodo rokometaši vsaj nekoliko oddahnili. Zaslužili so si.