Nejc Strojnik
8.11.2019

Takole se bodo odslej razvajali v slovenjgraškem domu starostnikov

Takole se bodo odslej razvajali v slovenjgraškem domu starostnikov
Nejc Strojnik Vodja slovenjgraške enote Marjana Kamnik, direktor Koroškega doma starostnikov Srečko Mlačnik in slovenjgraški župan Tilen Klugler so takole prerezali trak.
Aktualno

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov so uradno odprli 20 tisoč evrov vredno investicijo v popolnoma nov velnes, ki bo služil tudi uporabnikom pomoči na domu.

Da zaposlenim v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov ne zmanjka idej, je na uradnem odprtju velnesa dejal župan Tilen Klugler in dodal, da nove pridobitve odpirajo na skoraj pol leta. "Veseli me, da vodstvo doma skrbi za dobro počutje vseh oskrbovancev in oskrbovank. Verjamem, da je velnes velika pridobitev. Sploh zdaj, ko so večeri dolgi, bo pravi balzam za dušo," je dejal župan.

image
Nejc Strojnik Odprtje velnesa so oskrbovanci in oskrbovanke pospremili z glasbo.

Velnes so prvotno uredili z namenom kopanja in sproščanja ljudi z demenco, na voljo bo tudi ostalim oskrbovancem, in kar je prav tako pomembno, tudi zunanjim uporabnikom. "Gre za mali prostor velikega pomena. Z velnesom želimo tudi uporabnikom pomoči na domu, ki v domačem okolju nimajo primernih možnosti za kopanje omogočiti oskrbo. Potrebo po takšnem prostoru smo spoznali na terenu. Kar polovica uporabnikov pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe doma nima primerne kopalnice," pravi vodja enote Marjana Kamnik in doda, da tukaj ne bo šlo le za kopanje, ampak tudi za razvajanje z eteričnimi olji, za glasbeno sprostitev, na voljo bo pedikura, frizer in še kaj. "Kopanje bo vključeno v storitev pomoči na domu, dodatne storitve pa si bodo uporabniki naročali z doplačilom," še pove vodja enote, ki je stroške investicije ocenila na okoli 20 tisoč evrov. Slovenjgraška enota Koroškega doma je za zdaj edina, ki takšne storitve nudi. Storitev bodo uporabljali prebivalci treh občin - slovenjgraške, ravenske in dravograjske. 

image
Nejc Strojnik
image
Nejc Strojnik

V sklopu odprtja velnesa sta župan Tilen Klugler in direktor Koroškega doma starostnikov Srečko Mlačnik podpisala tudi pismo o nameri o skupnem interesu, s čimer se je Koroški dom starostnikov zavezal, da bo v varovanih stanovanjih, ki jih bo slovenjgraška občina gradila v bližnji prihodnosti, izvajal potrebne storitve oskrbe. O podpisu pisma bomo podrobneje poročali v prihodnjih dneh.