Tomaž Ranc
7.10.2019

Tako je jekleni Korošec dvignil roke v Barceloni

Tako je jekleni Korošec dvignil roke v Barceloni
Osebni arhiv Takole je Brane Breznikar (na odru drugi z desne) zmagoslavno dvignil roke na podelitvi najboljših tekmovalkam in tekmovalcem v kategoriji od 65 do 69 let.
Šport

Tekmovalci na Ironmanu so morali 3,8 kilometrov preplavati, 180 kilometrov prekolesariti in 42 kilometrov preteči. Po tekmi je Brane Breznikar zmerno proslavil zmago in se s kolesom popeljal po Barceloni.

Branko Breznikar, kirurg iz Kotelj, ki ga mnogi poznajo iz slovenjgraške bolnišnice, številni pa srečujejo na kolesu ali med tekom ob koroških cestah, je danes v Barceloni zmagoslavno dvignil roke na zmagovalnem odru po nedeljski tekmi triatlona Ironman. Kot smo poročali že sinoči, je zmagal na triatlonski tekmi Ironman v Barceloni v svoji kategoriji moških od 65 let do 69 let.

S tem se je avtomatično uvrstil na finale Ironmana, ki bo na Havajih, z odličnim časom 10:15:08 pa je dosegel tudi novi rekord v tekmovanjih Ironman v tej starostni kategoriji, ki ga je presegel za 5 minut, so nam danes potrdili v njegovem spremstvu. Kot je Breznikar povedal že včeraj, je s svojim rezultatom zelo zadovoljen, saj mu je teklo zelo gladko, kot je dejal in kar je na koncu pokazal tudi rezultat.

Po naših informacijah je s svojim spremstvom zmerno proslavil odličen rezultat, še po tekmi pa se je s kolesom popeljal po Barceloni.

Tekmovalci so morali preplavati 3,8 kilometrov, prekolesariti 180 kilometrov in preteči 42,2 kilometrov ob Sredozemskem morju. Breznikar, ki je letnik 1950, je dosegel naslednje čase: 56:22 v plavanju, 5:02:44 v kolesarstvu in 4:05:11 v teku. V skupnem seštevku te kategorije je zasledovalcu ušel za 27 minut.

V absolutni razvrstitvi vseh kategorij pa se je med 3379 tekmovalkami in tekmovalci uvrstil na 601. mesto (in na 573. mesto samo med moškimi tekmovalci). Absolutni zmagovalec Ironmana v Barceloni je 27-letni profesionalni tekmovalec Florian Angert iz Nemčije s skupnim časom 7:45:05 (45:56 v plavanju, 4:06:13 v kolesarstvu in 02:48:55 v teku).

image
Osebni arhiv Po naših informacijah je Breznikar sinoči s svojim spremstvom zmerno proslavil odličen rezultat, po tekmi pa se je s kolesom popeljal po Barceloni.