U.P.
15.5.2019

Ta vikend kolesarjenje, tek in Mega malčkova zabava

Ta vikend kolesarjenje, tek in Mega malčkova zabava
Bogdan TUŠEK Lanskoletni tek na Ravnah.
Aktualno

Ljubitelji kolesarjenja se bodo ta vikend, v soboto, 18. maja, lahko udeležili kolesarskega sejma rabljene in nove opreme in dveh vodenih kolesarskih izletov. Nedelja bo posvečena aktivnemu otroškemu dogajanju, ko se bodo lahko najmlajši razgibali na otroškem teku ter skupaj s starši zabavali na že tradicionalni Mega malčkovi zabavi s Hoferjem.

Vikend se bo pričel z otvoritvijo kolesarskega sejma rabljene in nove opreme v Dravogradu, na katerem bodo lahko vsi kolesarski navdušenci kupili dodatno opremo. Sejem bo potekal med 9. in 18. uro na poligonu avtošole Relax. Poleg rabljenih koles in opreme pa bodo lahko udeleženci brezplačno preizkusili tudi široko paleto novih koles in kolesarske opreme. Obisk sejma je za vse obiskovalce brezplačen.

Po Štrekni in Dravski kolesarski poti na avstrijskem Koroškem

Letošnja novost sta še dva vodena kolesarska izleta, namenjena družinam in vsem tistim ljubiteljem kolesarjenja, ki želijo pognati pedala po lažji kolesarski progi. Družinsko kolesarjenje bo potekalo po Štrekni, asfaltirani kolesarski poti med Mislinjo in Slovenj Gradcem, ki poteka po nekdanji trasi opuščene železniške proge. Kolesarski izlet v dolžini 21 km bo popestril postanek in ogled mestnega jedra Slovenj Gradca. Drugi izlet, z navadnimi ali električnimi kolesi, bo po Dravski kolesarski poti na avstrijskem Koroškem. Udeleženci si bodo lahko na 41 km dolgi razgledni trasi ogledali številne zanimivosti, izlet pa zaključili v Dravogradu. Aktivno športno doživetje na Koroškem bo potekalo pod okriljem regijskega projekta Aktivent Koroška

Zaključek z Mega malčkovo zabavo

V nedeljo bodo na svoj račun prišli predvsem otroci. Dogajanje se bo pričelo v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se vsako leto preizkusi okoli 400 otrok. Zaradi lažje organizacije dogodka je obvezna le predhodna spletna prijava, udeležba  je brezplačna. 

image
arhiv malčkovega športa Malčkov tek.

Aktivni vikend bodo zaokrožili v Dravogradu z že tradicionalno Mega malčkovo zabavo s Hoferjem, največjo športno-rekreativno prireditvijo na Koroškem, ki vsako leto združi okoli 5.000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev. Najmlajšim bodo znova na voljo številne brezplačne športne, ustvarjalne in tematske delavnice, nagradne igre, glasbeni gostje ter številna druga presenečenja. Za glasbeno zabavo, petje in ples bo znova poskrbel Spidi, v prireditvenem šotoru pa bo velik otroški žur zagotovljen s Poskočnimi muzikanti. 

image
arhiv malčkovega športa Malčkov tek. 

Najmlajši se bodo lahko med aktivnostmi okrepčali s kar 1.000 okusnimi sadnimi kupami, ki bodo v izvedbi dijakov in mentorjev Šolskega centra Slovenj Gradec in sponzorstvom sestavin podjetja Hofer otrokom na voljo brezplačno.