U.P.
25.6.2020

Štrekna bus letos tudi do Velenjskega jezera

Štrekna bus letos tudi do Velenjskega jezera
Nika HÖLCL PRAPER Nalaganje koles na postaji v Dravogradu.
Popularno

Štrekna bus je v letu 2019 prepeljal 1.182 potnikov in 967 koles. Povezal je tri priljubljene kolesarske povezave: Štrekno, Dravsko kolesarsko pot in kolesarsko pot R10 po Labotski dolini.

V letu 2019 je pričel obratovati Štrekna bus, ki je povezal Velenje in Labot (Lavamünd) na avstrijski strani. Štrekna bus je trideset sedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles. Prve letošnje potnike bo letos popeljal prvega julija. Vozil bo dvakrat na dan, v juliju in avgust vsak dan, v septembru pa le ob sobotah in nedeljah. Letošnja novost je podaljšanje linije do Velenjskega jezera ter dodatni opoldanski avtobus med Velenjskim jezerom in Mislinjo. V Labotu (Lavamünd) je možen prestop na kolesarski avtobus do Volšperka (Wolfsberg).

Cena voženj ostaja nespremenjena, tudi letos z brezplačnim prevozom koles. Za vožnjo od Velenja do Dravograda boste tako odšteli 4,7 evra, od Dravograd do Labota (Lavamünd) pa 2 evra. Vse informacije za uporabnike so na spletni strani https://strekna.si/.

Štrekna bus je v letu 2019 prepeljal 1.182 potnikov in 967 koles. Povezal je tri priljubljene kolesarske povezave: Štrekno, Dravsko kolesarsko pot in kolesarsko pot R10 po Labotski dolini. Avtobusna povezava je bila vzpostavljena v sodelovanju med RRA Koroška d. o. o., avstrijskim Verkehrsverbund GesmbH in Nomagom d. o. o. v okviru projekta TRANS-BORDERS, ki se izvaja v okviru programa Interreg Srednja Evropa.

Od danes še poletni kolesarski vlak

 

Tudi v letošnji poletni sezoni bo na koroški progi med Mariborom, Prevaljami in Pliberkom vozil vlak, ki ima prilagojen vagon za prevoz koles. Prvič vozi danes, zadnjič bo 27. 8. 2020. Letošnja novost je, da bodo po zagotovilih Slovenskih železnic kolesarski vlaki v tem poletnem obdobju vozili tudi od ponedeljka do petka in ne le ob sobotah. V veljavi je tudi nižja cena za prevoz koles (1,5 evra za klasično kolo, 3 evre za e-kolo). Vozni red in informacije za potnike so na spletni strani Slovenskih železnic https://potniski.sz.si/. Poletni kolesarski vlak je v letu 2019 v 15 sobotah in praznikih prepeljal 811 potnikov in 431 koles. Kar je več kot 100 odstotno povečanje števila prepeljanih koles glede na leto 2018.