D.Ži
25.3.2020

Srbska tenisačica ogorčena nad praznimi policami: "Doživela sem vojno in bila begunka, a to je odvratno"

Srbska tenisačica ogorčena nad praznimi policami: "Doživela sem vojno in bila begunka, a to je odvratno"
Reuters
Svet znanih

Jeleni Dokić je ob pogledu na izropane prodajalne v času epidemije koronavirusa prekipelo.

Nekdanja tenisačica srbskih korenin Jelena Dokić, ki živi v Avstraliji, je na svojem instagramovskem profilu objavila fotografijo praznih prodajnih polic v času epidemije in dejala, da je takšna panika povsem nepotrebna, saj je v času vojne v Srbiji bilo mnogo težje. 

"To je grozno in nepotrebno. Nisem prepričana, če sem jezna ali žalostna. Kot nekdo, ki je doživel vojno in bil begunec, kot nekdo, ki je videl, kako je, ko v prodajalnah zmanjka hrane, ne zato, ker bi ljudje preveč kupovali, ampak zato, ker hrane v državi ni, kot nekdo, ki je stradal dneve in noči, kot nekdo, ki ni imel denarja za hrano, in nekdo, ki je ob štirih zjutraj v vrsti čakal na kos kruha, ko je zunaj bilo 20 stopinj po ničlo ... Verjemite mi, da je to, kar počnete, povsem nepotrebno. To je pohlepno, nedostojno in odvratno," je napisala Jelena.  

Spletni prijatelji se z njo strinjajo in hvalijo njeno neposrednost.

V knjigi Nezlomljiva je Dokićeva razkrila, da jo je več let zlorabljal oče, ki je, obseden z idejo o veliki Srbiji, družino najprej preselil Srbijo, nato pa leta 1994 v Avstralijo. Na vse načine se ji je vmešaval v življenje, ji jemal denar in ostro nasprotoval njeni zvezi s Hrvatom Tinom Bikićem. Te dni Jelena podpira Zagrebčane, jim sporoča, da je Zagreb njen drugi dom in javnost poziva k humanitarnemu udejstvovanju po potresu.