Šport
Doma in po svetu
Ostale objave - Šport
 • Tine Urnaut o novem koronavirusu: Kitajci so bili strogi, Italijani malce ležerni

  Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je na lastni koži doživel izbruh novega koronavirusa tako na Kitajskem kot v Italiji, kjer se nahaja v tem trenutku. Pravi, da so Kitajci s hitrimi in strogimi ukrepi zajezili širitev nevarnega virusa, medtem ko so v Italiji od začetka na vse skupaj gledali malce ležerno.

 • Svetovni šport je obstal. Kaj bo z olimpijskimi igrami?

  Severnoameriška košarkarska liga NBA bo zaradi pandemije koronavirusa obstala vsaj za 30 dni, je v pismu navijačem zapisal vodja tekmovanja Adam Silver. A podobno velja za celoten šport, kjer po tekočem traku odpovedujejo prireditve.

 • Preložili tudi začetek sezone za Janjo Garnbret in druščino

  Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) se je odločila, da bo zaradi razvoja dogodkov, povezanih z novim koronavirusom, odpovedala za marec predvideni evropsko in azijsko prvenstvo. Zaradi novega koronavirusa so z aprila na kasnejši čas preložili tudi začetek nove sezone svetovnega pokala v športnem plezanju.

 • Odpovedali tudi Planico, skakalna sezona je končana

  Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis) Walter Hofer je danes na prizorišču norveške turneje v Trondheimu stopil pred novinarje in sporočil pričakovano odločitev: še pred današnjo tekmo turneje Raw Air je konec sezone svetovnega pokala 2019/20. Ob tem je prestavljeno tudi SP v poletih v Planici.