N.S.
13.6.2019

Slovenskim odbojkaricam ugaja koroški zrak in nova mislinjska dvorana

Slovenskim odbojkaricam ugaja koroški zrak in nova mislinjska dvorana
OZS
Šport

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v petem krogu srebrne evropske lige v Mislinji premagala Portugalsko s 3:1. S tem so izbranke Alessandra Chiappinija zadržale prvo mesto v skupini B, da pa bodo tega zadržale tudi na koncu, bodo morale v zadnjem krogu v soboto, ko se bodo v Mislinji udarile z Grkinjami osvojiti vsaj točko.

Športna dvorana Mislinja, gledalcev 650, sodnika: Jordanov Bolgarjija, Tomec (Slovenija).
Slovenija: Mori 4, Grudina 14, Vovk 1, Janežič, Blažič, Zdovs Sporer, Mikl, Zatković, Pintar, Ščuka 11, Sobočan 8, Eržen 21, Planinšec 13, Žigon.
Portugalska: Cavalcanti, Duarte 10, Pereira, Monteiro, Durao, V. Rodrigues 6, Clemente 2, Hurst 1, Resende, Basto, A. Radrigues 11, Kovalenka 17, Gomes 12,
Vale 7.

Slovenke, ki so prejšnjo soboto proti istim tekmicam v gosteh izgubile z 2:3, so pred 650 gledalci v prvih dveh nizih prevladovale v bloku, to jim je prineslo vodstvo z 2:0, a tesen tretji niz so izgubile, tako da je marsikdo v dvorani pomislil, da se obeta nova drama. A izgubljeni niz je Slovenke podžgal, v četrtem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo že od samega začetka.

image
OZS

V slovenski vrsti je blestela korektorka Darja Eržen, ki je bila z 21 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, med drugim je dosegla tudi štiri ase. Tina Grudina je bila učinkovita pri prvem tempu, dosegla je 14 točk, zanesljiva je bila tudi Saša Planinšec, k zmagi je prispevala 13 točk. Zelo dobro igro je spet pokazala tudi podajalka Eva Mori.

image
OZS

Slovenke bodo odločilno tekmo spet igrale v Mislinji, v soboto bodo tam priložnost za prvo mesto iskale Grkinje, ki so na domačem igrišču medsebojni dvoboj izgubile z 0:3. 

Anita Sobočan, reprezentantka Slovenije:
"Mislim, da je bila tekma na Portugalskem kot neka streznitev, tako da smo danes prikazale drugačen, bolj odločen pristop. Vemo, da če želimo osvojiti prvo mesto, si poraza ne smemo več privoščiti. Tekma v soboto proti Grčiji bo kot en veliki finale, šlo se bo za prvo mesto. Pokazati bo treba še boljšo igro kot danes, z manj nihanji. Verjamem pa, da se do sobote lahko še uigramo v določenih stvareh in na koncu zmagamo."

image
OZS

V soboto se v Mislinji sicer obeta tudi bogat spremljevalni program, ki se bo s turnirjem kadetskih ekip v stari dvorani začel že ob 10. uri dopoldan. Ob 16. uri bo na igrišču za mislinjsko šolo na sporedu turnir v mini in mali odbojki, predvidoma ob 18. uri pa se bo dogajanje preselilo pred novo dvorano, kjer bo Odbojkarska zveza predstavila pokal letošnjega Evropskega prvenstva za moške, ki ga bo gostila tudi Slovenija. Prireditev bo popestril reprezentant Sašo Štalekar.