STA, Ž.V.
11.7.2019

Slovenske odbojkarice sede na EP, želijo si vsaj do četrtfinala 

Slovenske odbojkarice sede na EP, želijo si vsaj do četrtfinala 
Aleš Oblak Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede na EP z zelo mlado ekipo. 
Šport

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede, del katere sta tudi dve Korošici, bo v ponedeljek začela z nastopi na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Slovenskim dekletom je žreb namenil skupino A, v kateri bodo igrale skupaj z Nemčijo, Madžarsko in Hrvaško. V slovenskem taboru si želijo uvrstitve vsaj v četrtfinale.

Slovenske odbojkarice, ki so v preteklosti že navduševale s kolajnami z evropskih in tudi svetovnih prvenstev, zadnjo so osvojile leta 2015, na domačem evropskem prvenstvu v Podčetrtku, bodo na Madžarsko odpotovale v soboto. Po besedah selektorja Simona Božiča izbrana vrsta v Budimpešto odhaja dobro pripravljena. "V pripravljalnem obdobju smo sicer imeli nekaj težav z odsotnostmi in poškodbami, zato ekipa na treningih ni bila kompletna. Trenutno stanje je dobro, nekaj težav ima le še Suzana Ocepek, pomagajo ji fizioterapevti, a bo tudi nared. Včeraj smo opravili še zadnji trening pred odhodom, vzdušje je dobro, forma tudi." Slovenke bodo evropsko prvenstvo odprle z obračunom proti Nemčiji, za katere Božič meni, da bo za njegove varovanke zelo pomemben: "Nemke so zelo neugodne tekmice in za nas bo zelo pomembno, da to tekmo dobimo, predvsem s psihološkega vidika. Če nam uspe zmagati, si lahko široko odpremo vrata za nadaljevanje prvenstva."

image
Aleš Oblak
image
Aleš Oblak

Zdaj kakovostnejše ekipe v odbojki sede kot pretekla leta

"Nehvaležno je karkoli napovedovati vnaprej, kako se bodo stvari odvijale, bomo videli na licu mesta. Vsekakor se je raven tekmovanj v odbojki sede v zadnjih letih močno dvignila, kakovost ekip se ne more več primerjati z nekaj leti nazaj. Zaenkrat v Sloveniji temu napredku še uspemo slediti in upam, da bo tako tudi v prihodnje, kaže dobro. Imamo precej mlado ekipo, tako mlade doslej še nismo imeli in upamo na najboljše," je še dodal Božič. Slovenke bodo proti Nemkam igrale v ponedeljek, 15. julija, sledila bosta obračuna z Madžarsko in Hrvaško. V skupini B se bodo med seboj pomerile Finska, Velika Britanija, Italija, Ukrajina in Rusija. Izločilni boji se bodo začeli v četrtek, 18. julija. Reprezentanco Slovenije sestavljajo Mira Jakin, Senta Jeler, Lena Gabršček, Jana Ferjan, Suzana Ocepek, Tija Vrhovnik ter dve Korošici Danica Gošnak in Klara Vrabič