Jasmina Detela
23.6.2020

Slovenjgraški judo klub Acron na prvem mestu po osvojenih lovorikah

Slovenjgraški judo klub Acron na prvem mestu po osvojenih lovorikah
JK Acron Slovenj Gradec
Šport

Tekmovalci JK Acron Slovenj Gradec osvojili 9 zlatih, 5 srebrnih in 5 bronastih medalj in postali najboljši klub na tekmovanju za Baumgartnov pas

Judo klub Branik je v soboto v Mariboru pripravil tradicionalni 59. pokal za Baumgartnov pas. To je bilo prvo tekmovanje v tem japonskem olimpijskem borilnem športu po koncu epidemije novega koronavirusa v Sloveniji. Na njem so nastopili tudi koroški judoisti in judoistke.

V kategoriji članov in članic so zlata odličja so osvojili Klara Brodej - do 63 kg (to je Klarina prva medalja na članskem tekmovanju), Aljaž Gostenčnik - do 90 kg, Nace Herkovič - do 73 kg, Tamara Kovač - do 78 kg, Neža Pečoler - nad 78 kg, Vinko Prevolšek - do 60 kg, Nuša Perovnik - do 52 kg. Bronasti so bili Tina Kovač - do 57 kg, Ines Hribernik - do 63 kg in Žan Kaizer - do 81 kg. Ekipa članov in članic je bila s 7 zlatimi in 3 bronastimi medaljami tudi najuspešnejša ekipa na tekmovanju.

image
JK Acron Slovenj Gradec Tekmovanje za Baumgartnov pas

Odlično so se odrezali in osvojili 5 odličij tudi kadeti in kadetinje.

Srebrne medalje so si priborili Nace Pečnik - do 73 kg, Klara Brodej - do 63 kg in Žak Šuler - do 55 kg. Bron sta osvojila Neža Pečoler - nad 70 kg in Miha Kamenik - do 55 kg.

Zadnji so nastopili še mlajši kadeti in kadetinje. Zlato sta osvojila Nik Pavlič - do 60 kg in Jevgenija Gajić - do 48 kg, srebrna pa sta bila Žak Šuler - do 55 kg in Ožbej Razgoršek - nad 81 kg. Maj Kavnik je tokrat ostal brez odličja na 5. mestu do 60 kg.

Skupno so tekmovalci Judo kluba Acron (JK ACRON) Slovenj Gradec osvojili 9 zlatih, 5 srebrnih in 5 bronastih medalj in postali najboljši klub na tekmovanju.

image
JK Acron Slovenj Gradec Tekmovanje za Baumgartnov pas