U.P.
2.2.2019

Sejem Alpe Adria:  Dravska kolesarska pomembna za razvoj koroškega turizma

Sejem Alpe Adria:  Dravska kolesarska pomembna za razvoj koroškega turizma
Sašo BIZJAK Kolesarji na poti od Lavamunda do Dravograda.
Aktualno

Te dni poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani sejem Alpe Adria (30. sejem turizma, kampinga in karavaninga), kjer predstavljajo celovito turistično ponudbo Koroške regije, ki zajema Mežiško dolino, s čezmejnim UNESCO Geoparkom Karavanke, ter Dravsko in Mislinjsko dolino, z zahodnim Pohorjem.

Takšni sejmi  so odlična priložnost za promocijo regije ter pletenje novih vezi, so povedali na Regionalni razvojni agenciji (RRA) za Koroško. ​Mnogi se zavedajo, da je Koroška res prava zakladnica presenečenj, nekakšen skriti zaklad narave, kjer se je moč umakniti iz urbanega vrveža v spokojnost mogočnih koroških gozdov in alpskih dolin ter aktivno in z vsemi čuti doživljati pristne dragocenosti, ki sta jih izoblikovala narava in človek.

image
Arhiv RRA Alpe Adria RRA Koroška

Potopisno predavanje 

V okviru sejma je potekalo tudi potopisno predavanje o kolesarjenju po trasi Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem. Dravska kolesarska pot je za razvoj turizma na Koroškem izjemnega pomena. Predavanje sta izvedla Karmen Razlag iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in Uroš Rozman iz RRA Koroška, ki sicer tudi uspešno koordinira aktivnosti v zvezi s projektom.

image
Arhiv RRA Alpe Adria RRA Koroška

Na razstavnem prostoru št. 2, v  Marmorni dvorani, jih lahko obiščete še danes.