N.S.
28.3.2019

Še šest kolajn na svetovnem prvenstvu, zlata tudi novinarka Večera

Še šest kolajn na svetovnem prvenstvu, zlata tudi novinarka Večera
Osebni arhiv Slovenska reprezentanca z legendarnim smučarjem, dobitnikom treh olimpijskih kolajn, Franckom Piccardom pod Mont Blancom.
Šport

V francoskem Val d‘Arlyju se je s tekmo v smučarskih tekih sklenil tekmovalni del svetovnega smučarskega prvenstva novinarjev. Slovenska reprezentanca je osvojila štiri zlate, eno srebrno in eno bronasto odličje.

Po torkovem veleslalomu, kjer je slovenska novinarska reprezentanca osvojila šest kolajn, so danes blesteli tudi v smučarskem teku. Petra Lesjak Tušek (Večer), Maja Grgič (Delo), Blaž Močnik (Delo) in Matjaž Albreht (upokojen novinar) so v svojih kategorijah osvojili zlate medalje, Barbra Jermann (revija Suzy) je bila druga, David Jug (Žurnal) pa tretji. Skupno so Slovenci, če štejemo tudi kombinacijske kolajne, osvojili kar 18 odličij in s tem prehiteli vse ostale reprezentance. 

Je bila pa današnja preizkušnja v smučarskem teku precej naporna, saj so tekli na nadmorski višini 1.600 metrov, kjer so pogoji povsem drugačni. Selektiven je bil že spust takoj po štartu, ki mu je sledil naporen vzpon.