U.P.
25.6.2020

Še ena prvoligaška okrepitev za ravenske odbojkarje, Korošec je več let igral za Maribor

Še ena prvoligaška okrepitev za ravenske odbojkarje, Korošec je več let igral za Maribor
Sašo BIZJAK OK Maribor in Ach Volley Ljubljana - od leve: Rok Satler in Vasja Plesec.
Šport

27-letni Vasja Plesec, ki sicer prihaja iz Črne na Koroškem, je nazadnje igral za Mursko Soboto, prej je bil sedem let odbojkar in kapetan mariborskega kluba.

V Fužinarjevem dresu bo v prihodnji sezoni igral sprejemalec Vasja Plesec. ️Korošec z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami (OK Fram, OK Maribor, OK Panvita Pomgrad Murska Sobota) bo s svojim prihodom zapolnil sprejemalsko zasedbo v ekipi, kjer mu bodo družbo delali še David Ranc, Tine Podričnik, Uroš Levar in Nel Hovnik Rožen, so sporočili iz OK Fužinar. "Vesel sem, da se vračam nazaj na Koroško, v mlado, perspektivno ekipo. Ekipo Fužinarja poznam že iz prejšnjih sezon in menim, da je delovanja kluba na visokem nivoju, tako v članski ekipi kot tudi v mlajših kategorijah. Mislim, da lahko s kombinacijo mladih igralcev, igralcev z izkušnjami in z dobrim vodstvom, posegamo po najvišjih mestih v 1. B ligi.

image
Andrej Petelinšek Dvorana Tabor (Maribor - Panvita Pomgrad) Vasja Plesec.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je namreč klubom letos predstavila nov sistem tekmovanja v okviru državnega prvenstva, ki bo v prvoligaški konkurenci potekalo po trikrožnem sistemu in z dvema prvima ligama. Med prvoligaši je odslej tudi ravenski Fužinar. Prva moška liga bo tako razdeljena na 1. A in 1. B ligo, v vsaki bo osem ekip, pri čemer bo v 1.B ligi nastopal tudi Odbojkarski klub Fužinar.