Petra Lesjak Tušek
4.4.2020

Rimski vrelec: Zadnja ponudba zavrnjena, zdaj nov krog

Rimski vrelec: Zadnja ponudba zavrnjena, zdaj nov krog
Petra Lesjak Tušek Rimski vrelec: po zavrnitvi edine ponudbe po zadnjem razpisu je zdaj znova objavljen javni razpis za prodajo.
Aktualno

Občina Ravne je po zavrnitvi edinega ponudnika za nakup Rimskega vrelca takoj objavila nov razpis in računa, da bo tokrat zadnji in bo nepremičnino prodala

Da občina Ravne Rimskega vrelca edinemu ponudniku za nakup ne bo prodala, se je odločila po zadnjem poskusu prodaje in to poglavje v postopku prodaje te nepremičnine zaprla. Kot pojasnjuje ravenski župan Tomaž Rožen, so na občini zadnjo ponudbo zavrnili, ker ni ustrezala razpisnim pogojem z vidika rabe, ki jo omogoča prostorski načrt. Je pa občina medtem v tem tednu objavila ponovni razpis za prodajo, v katerem je nekoliko spremenila pogoje, ponudbe kupcev pa pričakuje najpozneje do 20. aprila. Župan je pojasnil, da so se za ponovno objavo razpisa v tem času odločili, ker je interes izrazil eden od preteklih ponudnikov, ki pa naj bi se zdaj odločil za oddajo ponudbe oziroma nakup Rimskega vrelca.

Kot smo poročali, je edino ponudbo na zadnjem razpisu oddala slovenjgraška družba IIG-SL, za katero je stal rusko-izraelski poslovnež Evgenij Zotov. Za Rimski vrelec je bil pripravljen plačati več od izklicne cene 300.000 evrov, in sicer 407.952 evrov.

Podrobnejših pojasnil o vsebini in načrtih ponudnik ni podal, sta pa bili v ospredju njegovega interesa zdravilna voda in možnost njenega koriščenja, prav glede tega je imel - kot tudi glede sprememb prostorskega načrta - kar nekaj pričakovanj od občine. Šele v povezavi z izpolnitvijo teh pogojev bi investitor razvijal zdraviliški turizem, pri čemer je preigraval možnost obnove ali novogradnje.