Jasmina Detela
2.6.2020

Ravne na Koroškem: Notranji bazen (še) zaprt, letno kopališče odpirajo drugi teden

Ravne na Koroškem: Notranji bazen (še) zaprt, letno kopališče odpirajo drugi teden
Večer Letno kopališče odpirajo prihodnji četrtek
Aktualno

Je pa prve goste že sprejel ravenski mladinski hotel oziroma hostl Punkl

Na Ravnah na Koroškem so včeraj ponovno odprli mladinski hotel Punkl, ki je sprejel tudi že prve goste. Vrata zimskega bazena zaenkrat ostajajo zaprta, obratuje pa od včeraj wellness center oziroma savne. Letno kopališče Ravne, ki je že od maja odprto za treninge plavalcev, za vse obiskovalce odpirajo prihodnji četrtek, 11. junija.

image
Jasmina Detela Notranji bazen zaenkrat ostaja zaprt

Aleš Logar, direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) Ravne je glede zimskega bazena povedal, da je še nekaj nejasnosti, čakajo odgovore Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Zimski bazen bomo najverjetneje odprli sredi julija in bo odprt vso nadaljnjo sezono brez letnega premora. Opravili smo že vsa vzdrževalna dela, bazen je urejen," razlaga Logar. Večje investicije pa beležijo na letnem kopališču, kjer so okoli 15 tisoč evrov porabili za obnovo sanitarij in tušev. 

​Vrata je včeraj odprl tudi tamkajšnji hostel, gostijo že prve goste. "Ciljamo predvsem na domače turiste. Nekaj rezervacij imamo že za avgust, polni se tudi že julij," je optimističen Logar.