N.S.
10.1.2019

(FOTO) Ravenski policisti zasegli več kosov orožja in konopljo, osumljenec v priporu

(FOTO) Ravenski policisti zasegli več kosov orožja in konopljo, osumljenec v priporu
PU Celje
Črna kronika

Ravenski policisti so v torek opravili hišno preiskavo pri 28-letnemu občanu z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli več kosov orožja ter več kot 80 sadik konoplje.

Osumljenemu so zasegli dve avtomatski pištoli SHE 76 z nabojnikoma in lasersko napravo, dve puški Mauser, avtomatsko puško, dva nabojnika za avtomatsko puško, 44 ostrih nabojev različnih kalibrov, zračno puško Hatsu, ohišje raketometa Armbrust in ohišje ročnega raketometa M80 Zolja. Za orožje osumljeni ni imel dovoljenj.

image
PU Celje

Poleg orožja so pri hišni preiskavi v kletnih prostorih stanovanjske hiše odkrili dva prirejena in za gojenje konoplje opremljena prostora ter več kot 80 sadik, visokih do 80 centimetrov. V podstrešnem delu hiše pa je imel osumljeni poseben prostor namenjen sušenju konoplje, kjer so policisti našli in zasegli dobrih 900 gramov posušenih delov konoplje ter okoli 800 gramov posušene in za prodajo že zapakirane konoplje.

image
PU Celje

28-letnik je bil danes s kazensko ovadbo zaradi suma storitve Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po I. odstavku 307. člena Kazenskega zakonika in Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I.-II. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenjn Gradcu, ki mu je odredil pripor.

image
PU Celje
image
PU Celje