N.S.
21.10.2019

Prestižna zmaga Ravenčanov in zmagovalni niz Korotana

Prestižna zmaga Ravenčanov in zmagovalni niz Korotana
NK Fužinar Na Ravnah je padel favorizirani Koper.
Šport

Do zmag so minuli konec tedna prišli nogometaši Fužinarja, Korotana in Radelj. Dravograjčani, Črnjani in Mežičani so zabeležili poraze ...

Pri ravenskem Fužinarju so konec tedna gostovali Koprčani. A čeprav so Primorci na Koroško prišli kot favoriti, so na koncu ostali brez točk. Ekipa Mihaela Bukovca jih je namreč premagala z 2:1. Koprčani so se v težavah znašli že v prvi minuti, ko je Igorja Nenezića s strelom po odbiti žogi premagal Tadej Trdina. Gostje so sicer izenačili že v 17. minuti, ko je bil po napaki domače obrambe natančen Edi Baša, za novo veselje domačih gledalcev pa je v 80. minuti poskrbel Matevž Turkuš in po hitrem protinapadu poskrbel za prestižen skalp Ravenčanov. Koper je tekmo sklenil z deseterico nogometašev, dve minuti po drugem golu Korošcev je bil po rdečem kartonu izključen Luka Vekić. Fužinar, ki je zadnji poraz doživel 21. septembra je na lestvici na 7. mestu, v prihodnjem krogu pa ga čaka gostovanje na Ptuju.  

Manj sreče sreče so minuli konec tedna imeli Dravograjčani, ki tako kot Fužinar nastopajo v 2. slovenski nogometni ligi. Na gostovanju v Dekanih so namreč prejeli kar pet zadetkov, mrežo nasprotnika pa stresli le enkrat. Domači so z golom Matea Verunice povedli v 21. minuti, po izenačenju Mateja Verstovška in izključitvi gostujočega igralca Andraža Vrabiča pa je za novo prednost tik pred odmorom poskrbel Luka Stepančič. Isti igralec se je v 69. minuti veselil še drugič, zmago Jadrana pa sta v končnici tekme potrdila Matjaž Babič in Adem Zyba. Dravograjčani so na lestvici na 16. mestu, prihodnji krog pa prinaša domačo tekmo z novomeško Krko.

Do nove zmage, tretje v nizu, je v 3. slovenski nogometni ligi prišel prevaljski Korotan, ki se je z gostovanja v Slovenski Bistrici vrnil z izidom 1:2. Začetek tekme za Korošce ni bil obetaven, saj je v 14. Jaša Martinčič zadel za 1:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa. V 50. minuti je izid izenačil Grega Triplat, končni izid pa je v 86. minuti postavil Blaž Kovač. Prevaljčani so z zmago napredovali na 7. mesto na lestvici, priložnost za nov skok višje pa bodo imeli že konec tedna ko na Prevalje prihaja zadnjeuvrščena Radgona.

V prvi ligi MNZ Maribor je NK Peca z 2:3 izgubila na gostovanju v Staršah, pri čemer je enkrat zadel Gašper Knez, drugi gol pa je bil avtogol. Poraz so zabeležili tudi Mežičani, ki so gostovali v Rušah. Na koncu je bilo 5:1, edini gol za TAB je dosegel Kenan Mustedanagić. Koroška kluba na lestvici zadeta zadnja mesta, Mežičani so 13., Črnjani pa 14. So pa do zmage prišli nogometaši Radelj, ki nastopajo v 2 MNZ ligi. S 3:2 so premagali Dogoše, vse tri zadetke pa je dosegel Andraž Bijol, ki je tudi najboljši strelec lige. Radeljčani imajo po osmih krogih popoln izkupiček in zasedajo vrh lestvice.