N.S.
10.2.2020

Potnikova državna prvakinja, Maji Pogorevc najboljši izid sezone, Jaka do osebnega rekorda

Potnikova državna prvakinja, Maji Pogorevc najboljši izid sezone, Jaka do osebnega rekorda
AK Slovenj Gradec Maja Pogorevc
Šport

Konec tedna je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v atletiki za mlajše mladinke in mladice (U18). Na Dolenjskem do dobrih rezultatov tudi Korošci.

Na prvenstvu je s časom 7.79 v teku na 60 metrov državna prvakinja postala Lucija Potnik, drugo mesto si je z le stotinko slabšim rezultatom priborila Denisa Topler (obe Koroški atletski klub). V troskoku je srebrno kolajno osvojila Hana Navodnik (Koroški atletski klub, 11,61m), ki je bila tretja še v skoku v daljino (546cm). Kolajno, in sicer srebrno v teku na 1.500 metrov, sta osvojila tudi Zala Sekavčnik in Aleksej Klemenčič (Atletski klub Slovenj Gradec). 

Pred prvenstvom Slovenije sta na dvoranskem mitingu uspešno tekmovala tudi Maja Pogorevc in Jaka Pogorevc (AK Slovenj Gradec). Z najboljšim izidom sezone (24.77s) je Maja osvojila prvo mesto v teku na 200m. Jaka se je v teku na 400m z osebnim rekordom 50.47s uvrstil na drugo mesto.

Drugo mesto je v suvanju krogle uspelo še Nuši Lužnik, Aljaž Prednik pa je v troskoku osvojil bronasto kolajno in dodal peto mestu v skoku v daljino (oba AK Slovenj Gradec). Tik pod stopničkami je tokrat ostala Ivana Simonovič (AK Slovenj Gradec), ki je bila četrta v troskoku, v skoku v daljino pa sedma. Visoko uvrstitev si je pritekel tudi Urban Prošt (AK Slovenj Gradec), ki je bil v teku na 400m peti. V isti disciplini je bil Nik Uranc (AK Slovenj Gradec) osmi, Nejc Blažun (AK Slovenj Gradec) pa prav tako osmi v teku na 1.500m. Gaja Korošec (AK Slovenj Gradec) se je v močni konkurenci mlajših mladink v teku na 60m uvrstila v finale in končala na osmem mestu. Odlični izidi so uspeli tudi Izi Navodnik (Koroški atletski klub), ki je tekmovala v treh disciplinah: v teku na 60 metrov z ovirami in v skoku v daljino je bila peta, tekmovanje v troskoku pa je končala na desetem mestu.