Petra Lesjak Tušek
16.7.2019

Poslanec Prednik bi obnovil regijske obiske vlad, a vlada o tem za zdaj ne razmišlja

Poslanec Prednik bi obnovil regijske obiske vlad, a vlada o tem za zdaj ne razmišlja
Petra LESJAK TUŠEK Marjan Šarec na prvomajski slovesnosti Ravnah. Na posnetku so še: poslanec Jani Prednik in župana Prevalj in Raven, Matic Tasič in Tomaž Rožen.
Aktualno

Koroški poslanec SD Jani Prednik je vladi Marjana Šarca predlagal vnovično obuditev regijskih obiskov, pri čemer bi za prvi regijski obisk lahko izbrala Koroško. Vlada o tem ne razmišlja, pojasnjujejo, da so dobro seznanjeni s problemi lokalnih skupnosti. Šarec sam večkrat na terenu, na Koroškem doslej štirikrat.

Koroški poslanec SD v državnem zboru Jani Prednik je nedavno na vlado naslovil pobudo, da bi po zgledu prejšnjih vlad tudi pod taktirko sedanjega predsednika vlade Marjana Šarca nadaljevala tradicijo vladnih obiskov po regijah in ob tem predlagal, da bi za prvo regijo obiska izbrala Koroško. Ocenil je namreč, da so regijski obiski dobra praksa, ki omogoča seznanjanje z aktualnimi problemi regije. Iz vladnega kabineta so poslancu odgovorili, da so s problemi lokalnih skupnosti vsakodnevno dobro seznanjeni, zato trenutno o regijskih obiskih ne razmišljajo.

"Za Vlado RS je v tem trenutku ključnega pomena, da se težave rešujejo," so poudarili. Aktualne probleme skušajo reševati sproti, dodajajo v odgovoru, v katerem pojasnjujejo tudi, da se predsednik vlade sam večkrat odpravi na teren. Tako je, so še bolj konkretizirali, v tem mandatu Koroško obiskal že štirikrat. Dvakrat je bil v Črni - na srečanju prostovoljcev, ki je bilo tokrat v tej občini, bil pa je tudi slavnostni govornik na srečanju pri Najevski lipi konec junija. Pred tem je bil premier gost in osrednji govorec tudi na osrednji prvomajski slovesnosti na Ravnah, še prej, v marcu, pa, še navajajo, se je udeležil koncerta ob 65. obletnici Štirih kovačev v Slovenj Gradcu.