D.Ži
31.7.2020

Polomija na sodišču: Vojvodinja Meghan mora časopisu plačati 87.000 dolarjev

Polomija na sodišču: Vojvodinja Meghan mora časopisu plačati 87.000 dolarjev
Epa
Svet znanih

Tožba proti Daily Mailu se ne razpleta tako, kot bi si žena princa Harryja želela.

Vojvodinja Meghan mora plačati 87.000 dolarjev odškodnine časopisu Daily Mail za sodne stroške majskega sojenja, na katerem je sodišče zavrnilo del njenih obtožb. Vojvodinjin predstavnik za stike z javnostmi je za Insider potrdil, da bo Meghan stroške plačala. Žena princa Harryja je Daily Mail tožila zaradi objavljenih izsekov pisma, ki ga je poslala svojemu očetu. 

image
Reuters

Sodišče je zavrnilo trditev, da se je časopis z objavo izsekov obnašal nekorektno, pa tudi trditev, da je medij s tem poslabšal že tako slab odnos med Meghan in očetom. Vojvodinja je na sodišču vztrajala, da je časopis kršil tudi njene avtorske pravice, zakon o zaščiti podatkov in pravico do zasebnosti. "Čeprav sodnik ni zavrnil tožbe zaradi kršenja avtorskih pravic in zasebnosti, smo presenečeni, da je sodišče nepošteno obnašanje oklicalo za irelevanten primer," pravi vojvodinjin piarovec.

image
Reuters

Vojvodinja se zdaj bori, da bi imena njenih petih prijateljic, ki so se ji v anonimnem intervjuju postavile v bran, ostala skrita. Sodišče namreč zahteva, da jih razkrije. "Daily Mail še naprej priteguje pozornost, saj je ta primer večkrat označil za sojenje stoletja," pravi Meghanin odvetnik Justin Rushbrooke. "Pravkar je obtoženec poskušal Meghan prisiliti, da razkrije peterico prijateljic," je dodal. Iz Daily Maila so medtem za portal Insider povedali, da nimajo namena razkriti, kdo so te ženske.