Urška Polanc
20.3.2020

Podjetje CNC Pušnik iz Radelj bo postopoma ustavilo proizvodnjo

Podjetje CNC Pušnik iz Radelj bo postopoma ustavilo proizvodnjo
Arhiv podjetja CNC Pušnik Radlje ob Dravi
Aktualno

V radeljskem podjetju bodo v prihodnjih dneh morali zaradi odpovedi naročil postopoma ustaviti proizvodnjo.

Že pred tedni so v podjetju Podjetje CNC P&K Pušnik na oglasne deske razobesil ves informacijski material za preprečevanje prenosa virusa in omogočili razkuževanje rok, nam je povedala direktorica Helena Pušnik Knez. "Zaposlene smo nenehno obveščali, da je najboljša zaščita pred virusom varnostna razdalja in redno umivanje rok. Omejili smo vstop vsem zunanjim obiskovalcem in gibanje zaposlenih med posameznimi halami. Pri našem delovnem procesu je razporeditev delovnih mest že v osnovi takšna, da so delavci, v kolikor se držijo pravil, na več kot dvometrski razdalji. Tega nismo mogli zagotoviti v kantini, zato smo s 16. 3. 2020 malico v kantini do nadaljnjega ukinili," je razložila.

Delavci imajo stik tudi pri predaji dela med izmenami, zato lahko od 16. 3. delavci posameznih izmen, če prej niso koristili odmora za malico, pol ure oziroma eno uro prej zaključijo z delom. Zaposlenim so svetovali še, da naj v garderobo vstopajo ločeno in si potem umijejo roke, če je mogoče, pa na delo pridejo že oblečeni v delovno obleko.

"Nadalje zmanjšujemo število ljudi v posameznih izmenah. Doma so predvsem tisti, katerih družinski člani spadajo v rizično skupino," je povedala Pušnik Knezova. Da so se v zadnjih dveh dneh soočili z valom odpovedi naročil, je dejala, za kar jim v naslednjih dneh ne preostane drugega, kot da postopoma ustavijo proizvodnjo. "Upamo, da se zadeve v naslednjih dveh do treh tednih vsaj deloma stabilizirajo. Zavedamo pa se, da bo pandemija pustila na gospodarskem področju katastrofalne posledice in bo najbrž za podjetja velik uspeh, če bodo uspela v času, ki sledi, preživeti," je povedala Pušnik Knezova.