Nejc Strojnik
16.11.2019

Po božično darilo k podjetnima Korošcema

Po božično darilo k podjetnima Korošcema
Nejc Strojnik Že od nekdaj sta si želela ustvarjati. Imeti nekaj svojega.
Popularno

Pred koncem leta so priljubljeni personalizirani okraski za božično drevo in koledarji.

Za Niko in Mateja Britovška iz Mislinje, ki ustvarjata pod blagovno znamko Mommy Creates, je bila odločitev, da se lotita svojega posla, ena najboljših, kar sta jih sprejela. Dolgo sta si želela nekaj svojega. Nekaj, s čimer bi lahko sprostila svojo ustvarjalno žilico. Začela sta s personaliziranimi printi z rojstnimi podatki otrok, ki so še vedno zelo priljubljeni. Veliko naročil jima je dalo nov zagon. V polno sta nato zadela z držali za dude. Narejena so iz naravnih materialov, veliko elementov je lesnih.

image
Nejc Strojnik Velik hit so držala za dude.

Nova dimenzija ustvarjanja se jima je odprla, ko sta letos spomladi kupila rezalnik folije. Zanj sta se odločila zaradi Matejevega nerganja nad njunimi personaliziranimi obešalniki za oblačila. Nika je namreč imena na obešalnike pisala z roko in izdelki so bili po njenem mnenju zadovoljivi, a Matej se s tem ni strinjal. "Zdelo se mu je preveč krivo napisano, preveč amatersko. Ne moreva tega prodajati, mi je dejal," pravi Nika, ki so ji tisti obešalniki še vedno všeč.

image
Nejc Strojnik Nika v svoji pisarni.

Raje manj, pa bolj kakovostno

"Čeprav je na področju nalepk veliko konkurence, sva bila prepričana, da bo nakup ploterja (rezalnika folije, op. p.) dobra zamisel. Ko sva stroj dobila, so začele deževati ideje. Skoraj se nama je zmešalo, saj se nama je odprla čisto nova dimenzija. Na vsem lepem sva imela neomejene možnosti. Tudi prodajalec nama je dejal, da bo tako. Ampak moraš se osredotočiti in ne delati vsega povprek. Raje kakšno stvar manj, a bolj kakovostno," pravi Nika, ki ustvarjanju posveti ves svoj čas. Druge službe niti ne išče, saj ob redni zaposlitvi ne bi našla toliko časa za ustvarjanje. "Nekaj časa moraš posvetiti tudi otrokom, tako da mi zdaj kar ustreza," razloži. Z Matejem z nalepkami opremljata kozarce, skodelice, steklenice, igralne centre za otroke ... Izrezujeta stenske nalepke za otroške sobe, njuna zadnja pogruntavščina pa so presonalizirani leseni okraski za božično drevo.

image
Nejc Strojnik Okraski za božično drevo so lahko personalizirani.

"Moraš biti izviren, moraš se znati prilagoditi, tudi znajti se je treba."

image
Nejc Strojnik Matej med delom.

Ob bližajočih se praznikih so velik hit tudi stenski koledarji v različnih formatih. Naročniki jima pošljejo družinske fotografije, iz katerih oblikujeta koledarje. Po pet koledarjev, tudi deset, naročijo kupci, da jih podarijo babicam, dedkom in drugim družinskim članom. "Konkurence je veliko, a s tem se ne obremenjujeva. Naročil imaš toliko, kolikor se trudiš za promocijo. Moraš biti izviren, moraš se znati prilagoditi, tudi znajti se je treba," pove mlada Korošica, ki največ kupcev dobi prek družbenih omrežij, sploh facebooka. Bistvene so zanimive objave, ne le izdelki, tudi fotografije iz zasebnega življenja, kak zanimiv citat in nagradne igre, pove. "Take stvari ljudje radi delijo, nama pa obenem naredijo reklamo."

image
Nejc Strojnik Skoraj vse je mogoče personalizirati.

Kakšno veselje, ko vidi svoje izdelke

S strankami, vsaj večino, sta zadovoljna. Odzivi so dobri, tu in tam pa se najde kdo, ki mu kaj ne ustreza. "So stranke, ki se jim zdijo izdelki predragi, imaš tudi kakšno neučakano stranko, ki bi rada izdelek imela skoraj v trenutku, ko ga naroči. A to so izjeme, velika večina ni takšna," razloži Nika. Ko vidi, da ima kak dojenček držalo za dudo, ki ga je izdelala ona, ji postane toplo pri srcu. "Tudi ko na facebooku ali instagramu vidim zgodbe z najinimi izdelki, se mi zdi tako fajn. Takrat vidiš, da so ljudem najini izdelki všeč."

image
Nejc Strojnik

Idej jima ne bo zmanjkalo, velika želja je nakup stroja za lasersko izrezovanje iz lesa, v izdelavi je spletna trgovina, rada bi tudi gravirala na steklo. A lepo počasi in kakovostno, pravita. "Dolgoročno je bolje tako. Ko enkrat prideš na slab glas, je konec. Midva pa si tega ne želiva."