VK
9.2.2020

Plavalci Fužinarja z več odličji na mitingu na Reki

Plavalci Fužinarja z več odličji na mitingu na Reki
PK Fužinar
Šport

Reka gosti močan mednarodni plavalni miting.

Na mednarodnem plavalnem mitingu Victoria na hrvaški Reki ta vikend tekmuje 530 plavalcev iz štirih držav - Hrvaške, Slovenije, Italije in Madžarske. V precejšnji konkurenci so se včeraj z več osvojenimi odličji odrezali tudi plavalci ravenskega Fužinarja. Dve zmagi si je priplaval Gal Kordež (200 in 50 metrov delfin), Jaš Berložnik je slavil v disciplini 400 mešano in bil drugi v disciplini 200 delfin (v mladinski kategoriji pa je bil v obeh disciplinah prvi). Dejan Šteharnik je ugnal konkurenco na 50 prsno. Janja Šegel je bila trikrat druga (50 prosto, 50 hrbtno in 200 prosto - v obeh disciplinah v prostem slogu je slavila reprezentančna kolegica Neža Klančar

image
PK Fužinar

Tjaša Oder je zmagala na 800 metrov prosto, takoj za njo je bila na drugi stopnički Daša Tušek, ki je bila najboljša mladinka tako v tej disciplini kot na 200 metrov prosto.

"Po dosežku je zanesljivo izstopala Neža Klančar, a generalno sem zelo zadovoljen z večino nastopov. Večina tukaj tekmuje iz polnega treninga, zato vrhunski dosežki še niso pričakovani. Na Ravnah smo še v petek na treningu plavali po 12 km, dan pred tem smo bili v fitnesu in vsi so tukaj tudi zelo utrujeni," je po prvem dnevu na Reki za STA povedal selektor Gorazd Podržavnik.

image
PK Fužinar

Miting se danes nadaljuje, ponovno z več Fužinarjevimi štarti.