Tomaž Ranc
29.6.2019

Prav je, da mladi planinci spoznajo domače vrhove

Prav je, da mladi planinci spoznajo domače vrhove
Lara Fajmut Na pohodu z lepimi razgledi.
Šport

Ko na počtitnicah računalnik ali telefon nadomestijo planinska pot in doživetja v naravi, pot pa ponudi tudi lepe kulise za fotografiranje. Hodili so tudi po šest ur.

Mladi prevaljski planinci Osnovne šole Franja Goloba Prevalje so se v minulih dneh udeležili 14. planinskega tabora Po koroških vrhovih. Trinajst jih je bilo in kot se za koroške planince spodobi, je prav, da dobro spoznajo tudi domače vrhove.

image
Lara Fajmut Skupinska fotografija mladih ljubiteljev narave.

"Zbrali smo se na Naravskih ledinah, kamor so planince in planinke pripeljali starši. Povzpeli smo se na Uršljo goro, kjer smo prenočili. Zjutraj smo pot nadaljevali najprej do Andrejevega doma na Slemenu, po krajšem počitku pa potem še do Doma na Smrekovcu, kjer smo prenočili v drugo. Ker je bila pot dolga, saj smo skupaj hodili več kot 6 ur, se v večernih urah vsi niso vsi odpravili na vrh Smrekovca in so si v koči nabirali novih moči za sredin jutranji podvig do Mozirske koče na Golteh, kjer smo prenočili zadnjo noč. Pred nočnim počitkom smo se odpravili še na vrh smučišča Golte, do Koče pri Žlajferju, kjer smo opazovali sončni zahod, " je povedala ena od mentoric Lara Fajmut.

image
Lara Fajmut 14. planinski tabor Po koroških vrhovih.

Na zaključni dan pa so se z nihalko odpeljali v dolino in obiskali adrenalinski park Menina planina. Vreme jim je služilo, nabirali so dragocene planinske izkušnje, pot pa kar sama ponuja čudovite fotografske kulise. ob poti so nastajale tudi zanimive fotografije. Ob drugi mentorici Sonji Grnjak sta za to, da je v gorah vse potekalo varno, poskrbela planinska vodnika Planinskega društva Prevalje Izidor Močilnik in Primož Grešovnik.

image
Lara Fajmut Vodna doživetja na planinskem taboru.
image
Lara Fajmut Počitek ob jezeru.