Jasmina Detela
15.5.2019

Na oddelku za pediatrijo osrečili male bolnike

Na oddelku za pediatrijo osrečili male bolnike
Mali pacienti se bodo lahko vozili z avtomobilčki
Aktualno

Slovenjgraška bolnišnica prejela donacijo, ki je dobrodošla predvsem za male bolnike na pediatričnem oddelku.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je pridobila novo donacijo. Oddelek za pediatrijo je bogatejši za baterijski avtomobilček BMW in poganjalček Škoda, ki sta še posebej razveselila male bolnike. Avtomobilčka sta svojemu namenu predala junaka tretjega nadstropja in mini borca hemato-onkološkega oddelka na Pediatrični kliniki (PK) v Ljubljani Nia Hutinec in Anže Žvegler, dogodku je prisostvoval še paraolimpijec Darko Đurić.

Ideja o avtomobilčkih se je porodila zakonskemu paru Valeriji in Ivu Čarman. Ivo Čarman je že 20 let Miklavž, dobri mož, ki skupaj s soprogo konec leta obišče in obdari male junake hemato-onkološkega oddelka na ljubljanski PK.​ Dogajalo se bo tudi med letom. V okviru Teka štirih mostov bodo 15. junija v Škofji Loki tekli tudi otroki obolelimi za rakom. Ta dan pripravljajo mini olimpijske igre in zabavo z Lisjakom Foksijem, na dogodku bodo sodelovali tudi mnogi vrhunski slovenskimi športniki.

Čarmanova je pojasnila tudi, zakaj je donacijo prejel prav pediatrični oddelek slovenjegraške bolnišnice. Damjan Fras, slovenski olimpijec, je skupaj s svojo družino otrokom 3. nadstropja kupil pet akumulatorskih avtomobilčkov BMW na daljinsko ali ročno upravljanje. Zaradi natrpanega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo v Ljubljani in prenizkih hodnikov, so se avtomobilčkom morali odreči. V sodelovanju z mamicami so dorekli, da junaki 3. nadstropja te avtomobilčke poklonijo drugim otrokom po Sloveniji. Eden od petih avtomobilčkov BMW je tako prišel v slovenjgraško splošno bolnišnico. Podjetje Škoda Slovenije pa jim je podarilo tudi poganjalček Škoda, ki je bil edini, vendar so se odločili, da ga prav tako prejme Oddelek za pediatrijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Z njima se bodo lahko vozili mladi bolniki v želji, da jim čas hitreje mine in da jim odvrača njihove misli od bolezni.