Urška Polanc
12.4.2019

(FOTO) Odprli večnamensko dvorano v Kotljah, zdaj v kraju več življenja 

(FOTO) Odprli večnamensko dvorano v Kotljah, zdaj v kraju več življenja 
Urška Polanc Dvorana je tudi uradno odprta. 
Aktualno

Kar Hotuljska krasotica je župan Raven na Koroškem Tomaž Rožen poimenoval novo, dolgo pričakovano pridobitev v Kotljah. 

Približno s polletnim zamikom so danes v Kotljah otvorili večnamensko dvorano, ki bo po besedah župana Tomaža Rožena nudila večjo kvaliteto življenja, pomembno predvsem za mlade družine in prispevala k temu, da se ne bi odseljevali. "Dobra infrastruktura dviguje kvaliteto življenja, ljudje pa so tisti, ki predstavljajo njegovo bistvo," je Rožen nagovoril prisotne v novi nabito polni dvorani. Želi si, da bi nova dvorana, ki jo je poimenoval kar hotuljska krasotica povezovala Kotuljce in Ravenčane. Izgradnjo je v višini 403.500 evrov sofinanciral EKO sklad, Slovenski okoljski javni sklad, končna vrednost dvorane z DDV-jem pa je 1,7 milijona evra. Tudi v letošnjem letu je največja naložba občine prav dokončanje dvorane v Kotljah, zanjo bodo namenili še 500 tisoč evrov.

Večnamenska dvorana OŠ Koroški jeklarji - podružnice Kotlje
Večnamensko dvorano so zgradili v osnovnih gabaritih 52 krat 20,5 metra z urejenimi dovozi in parkiriščem. Glavne nosilne in obodne stene so izdelane iz armiranega betona s toplo izolacijo iz lesenih vlaken in z leseno podkonstrukcijo. Fasada je nadgrajena z vertikalnimi in s horizontalnimi lesenimi fasadnimi letvami.  Streha je ravna, z naklonom minimalno dve stopinji, kar se je izkazalo za estetsko optimalno in energijsko varčno. Objekt ima talno ogrevanje. 

image
Urška Polanc Večnamenska dvorana v Kotljah
image
Urška Polanc Zvonko Gros, predsednik krajevne skupnosti

Predsednik krajevne skupnosti Kotlje Zvonko Gros je povedal da bo dvorana dopoldan služila otrokom iz vrtca kotuljske podružnične šole, popoldne pa vsem krajanom - kulturnikom, gledališčnikom, športnikom ipd. Da bodo dobre vsebine dopolnile namembnost prostora in dale kraju več življenja, razmišlja. Vključiti želijo vse krajane, tudi tiste, ki se šele priseljujejo in tiste, ki se v kraju nikoli niso zares znašli, je dejal.

image
Urška Polanc Dvorana je bila nabito polna.

"Večnamenska dvorana je dober odgovor na kritiko, da smo postali spalno naselje, v katerem ni interesa po vsebini. Vemo, da interes je, da Kotlje niso nikoli spale, predvsem zaradi ljudi, ki v družbenih in drugih interesnih skupinah s prostovoljnim delom premikajo meje in stereotipe v družbi," je zaključil. Nove pridobitve se veseli tudi Aljaž Banko, ravnatelj Osnovne šole Koroški Jeklarji, ki bo upravljala z dvorano. Do sedaj so otroci na podružnični šoli nekaj športnih dejavnosti opravljali zunaj šole, na prostem, večino časa pa preživeli na matični šoli, ki so jo zgradili leta 1907.

image
Urška Polanc Večnamenska dvorana v Kotljah
image
Urška Polanc Nastop folklorne skupine.