Vinko Kernc
15.5.2019

(FOTO) Novi Renaultov malček še živahnejši

(FOTO) Novi Renaultov malček še živahnejši
Vinko Kernc Renault twingo: malce zmogljivejši, za centimeter bliže tlom, a še vedno z rekordnim rajdnim krogom zgolj 8,6 metra.
Šesta prestava

Majhni avtomobili so že po definiciji bolj mladostnega videza, kar velja tudi za twingo. Prenovljen v pomembnih podrobnostih je pri nas naprodaj za od 9390 evrov.

Twingo je še posebej pomemben za Slovenijo, saj nastaja v Revozu, ki je največji slovenski izvoznik. Tovarna deluje v treh izmenah in vsakih 75 sekund pride s traku en novi avtomobil. Twingov izdelajo okoli 500 na dan, kar je malo več kot polovica vseh izdelanih avtomobilov v Novem mestu.

image
Vinko Kernc Nove kontrastne barve za živahnost kokpita in nova osrednja konzola.

Pet let je minilo od sedanje tretje generacije, čas torej za kozmetične in druge popravke. Twingo je dobil luči spredaj in zadaj v obliki črke C, poleg tega pa še nove odbijača, prednjo masko, dekoracijske elemente, platišča ter dve barvi, belo in rumeno. Zunanjosti so namenili še tri dekorativne barvne pakete, rumeno, rdečo in belo. Pri zunanjosti kaže omeniti še, da se zdaj vrata prtljažnika odpirajo bolj preprosto, enako velja tudi za prednji pokrov.

image
Vinko Kernc

V notranjosti so novi (prijetnejši) materiali, prestavna ročica, (pri vseh paketih opreme) zaprt predal pred sovoznikom, barve personalizacij, osrednja konzola in infozabavna sistema (običajni radijski sprejemnik, povezljiv s pametnimi telefoni, in easy link s 7-palčnim zaslonom), navigacijski sistem pa bo na voljo šele jeseni.

image
Vinko Kernc

Motorja sta še vedno 3-valjna, sta pa oba pridobila po 5 ''konj'' in vse različice imajo zdaj sistem stop/start. Zmogljivejši TCe 95 je na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom EDC, različice GT pa (vsaj za zdaj) ni več v ponudbi.

image
Vinko Kernc

Twingo se je podražil za od 100 (osnovna različica) do 300 evrov v paketu Intens, ki pa ima že serijski easy link, ki sicer v doplačilu nanese dvakrat toliko. Osnovni paketi so po novem poimenovani drugače kot do zdaj (life, zen in intens), v ceniku pa je pet različic. SCe 75 je na voljo v vseh treh paketih in stane od 9390 evrov, TCe (samo intens) stane 13.090 evrov, z menjalnikom EDC pa 14.390 evrov. Pri Renaultu, kjer načrtujejo na našem trgu prodati 250 twingov letno, kupcem na cene v ceniku ponujajo 1600 evrov popusta.

image
Vinko Kernc