D.Ži
14.2.2020

Neskončna bolečina: Princ Harry šokiral s priznanjem, da je zadnjih 7 let preživel na psihoterapiji

Neskončna bolečina: Princ Harry šokiral s priznanjem, da je zadnjih 7 let preživel na psihoterapiji
Profimedia
Svet znanih

V javnost prihaja vse več podatkov, o čem je princ govoril na zasebnem dogodku banke JPMorgan. Odprl je srce in bojda tudi mastno zaslužil.

Spreminjata se. In vedno bolj sproščena postajata. Princ Harry in vojvodinja Meghan sta v minulem tednu obiskala enega od dogodkov v Miamiju. Princ se je tam pokazal v najbolj iskreni in ranljivi luči do zdaj. Govoril je o umiku od kraljevskih dolžnostih, svojem težkem otroštvu in obiskih psihoterapevta. 

image
Profimedia

Bilo mu je le 12 let, ko je v hudi nesreči umrla njegova mama Diana. Posnetki njenega megalomanskega pogreba so šli v zgodovino. Spomnimo se drobnega rdečelasega dečka, ki je sklonjene glave korakal za njeno krsto. Nekaj se je v njem takrat zlomilo. Do takrat razposajen in vesel fantek je začel odraščati v uporniškega princa, ki se je zatekel v zabave, pijačo, ženske. Malo je tega, česar najljubši kraljičin vnuk ni doživel. Šel je v vojsko in se v svetu discipline spet našel. Poiskal je tudi profesionalno pomoč, o kateri je zdaj spregovoril na dogodku ameriške banke JPMorgan. "Govoril je o tem, kako so ga zaznamovali dogodki iz otroštva," poroča portal PageSix. In: "Harry je govoril o psihičnem zdravju in tem, da je zadnja tri leta obiskoval psihoterapevta, da bi končno predelal travmo zaradi mamine smrti."

image
Profimedia

Tudi Daily Mail poroča o dogodku, ki je potekal v hotelu 1 Hotel South Beach. Harry naj bi tam povedal, da je psihoterapevta obiskoval kar sedem let. Pa tudi, da sta Harry in Meghan za nastop v Miamiju v žep pospravila med 500.000 in milijonom dolarjev. Tudi o svojem umiku od kraljeve družine naj bi govoril.  Bojda ničesar ne obžaluje. "Harry noče, da bi Meghan in sin Archie doživela vse tisto, kar je moral doživljati sam. Vedno opazovan, brez svobode, a z veliko dolžnostmi," piše portal. 

Že prej je princ v intervjuju govoril o pomenu psihičnega zdravja. "Sprašujem se, kako člani kraljeve družine sploh ostanemo normalni. Nobenih skrivnosti nimam, ob številnih priložnostih sem verjetno bil tik pred popolnim zlomom," je Harry pred leti povedal za britanski Telegraph. Šele pri 28-ih letih, potem ko je dolga leta zatiral in zavračal čustva, se je končno odločil poiskati strokovno pomoč.